Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze artiesten treden op tijdens Serious Request

Typhoon Beeld © ANP

Typhoon (37), S10 (21) en Son Mieux zijn een paar van de namen die optreden tijdens Serious Request van NPO 3FM. Ook MEAU (21), Jeangu Macrooy (28) en Tim Knol (32) geven een concert vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort, de stad waar het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december staat opgebouwd.

De artiesten en bands treden vanwege de coronamaatregelen op in een lege zaal. Het gebied rond het Glazen Huis, dat na een afwezigheid van drie jaar terugkeert bij de jaarlijkse inzamelingsactie van 3FM, wordt afgesloten zodat maximaal duizend mensen tegelijkertijd een kijkje kunnen nemen bij de dj's die zich laten opsluiten en 24 uur per dag radio maken voor het goede doel.

3FM
Lees ook:
3FM werkt aan 'verschillende scenario's' voor Serious Request

Dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen krijgen tijdens Serious Request ook veel gasten over de vloer in hun tijdelijke onderkomen. Zo komen onder anderen Armin van Buuren, Henny Huisman, DI-RECT, Roxeanne Hazes, André Kuipers en Stefano Keijzers langs.

3FM
Lees ook:
3FM Serious Request brengt 1.601.923 euro op voor Rode Kruis

Tijdens de actie wordt geld opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). Bij de laatste editie met het Glazen Huis in 2017 werd 5 miljoen opgehaald voor het goede doel. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro kwam. Het Glazen Huis werd opgevolgd door The Lifeline, waarbij dj's door het land trokken. Vorig jaar werd tijdens Serious Request 1,6 miljoen euro opgehaald.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore