Ga naar de inhoud
Entertainment

Dan Karaty: 'Verplicht aan gezin om drankprobleem te delen'

Beeld © ANP

Dan Karaty (45), die dinsdag op Instagram opbiechtte al jarenlang met een drankprobleem te kampen, deelde dit nieuws onder meer met de buitenwereld voor zijn vrouw en kinderen. "Ik was het verplicht aan mijn gezin", vertelde hij dinsdag in de talkshow 'Beau' op RTL 4.

"Ze wist er altijd van"

Het was moeilijk voor zijn vrouw, zegt de Amerikaanse choreograaf. Ook zij moest zijn drankprobleem namelijk geheimhouden. "Ze wist er altijd van. Maar ik zei altijd tegen haar dat ik het onder controle had." Ook nadat hij met zijn vrouw kinderen kreeg, verdween zijn drankprobleem niet. Hij noemt het 'oneerlijk' tegenover haar.

Dan dronk naar eigen zeggen weleens alcohol in het bijzijn van zijn kinderen, maar hij wachtte tot ze naar bed waren voordat hij echt veel dronk. Maar op een dag, na de avond ervoor te hebben gedronken, zag hij er slecht uit, vertelt hij. Wat ook zijn dochter zag. "Ze zei: je ziet er niet goed uit." Dat moment, dat ze hem zo aankeek. "Dat was het moment dat ik naar mijn vrouw ging en zei: ik trek het niet meer. Maar ik weet zelf niet hoe ik het moet oplossen."

Dan
lees ook:
Dan Karaty onthult: 'Ik was 25 jaar alcoholist'

Dan heeft 25 jaar met een drankprobleem rondgelopen. Hij overtuigde zich er telkens van dat hij het onder controle had, 'maar dat had ik niet'. Hij had hulp nodig, zegt Dan "Die hulp kreeg ik uiteindelijk in de kliniek". De Amerikaan deelt het nieuws nu ook in de hoop anderen hiermee te helpen.

Op Instagram vertelde Karaty dat hij jarenlang tegen zijn familie, vrienden en zichzelf heeft gelogen. "Ik vermeed hulp omdat ik te trots, beschaamd en bang was. Nu leef ik het leven in het nu, dag voor dag en ben ik dankbaar voor al mijn zegeningen", vertelt hij in het januarinummer van &C.