Ga naar de inhoud
Entertainment

Glazen Huis gaat ondanks verlengde avondlockdown door

Hoewel vanavond bekend is gemaakt dat de avondlockdown tot en met 14 januari zal gelden, gaat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december nog gewoon door. NPO 3FM was al van plan om voor een speciale doorstroomeditie te gaan in Amersfoort waarbij fans tot 17.00 een kijkje kunnen nemen.

De radiozender maakte vorige maand bekend dat het Glazen Huis na een afwezigheid van drie jaar weer wordt opgebouwd tijdens de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. NPO 3FM is verheugd dat de plannen kunnen doorgaan, ook al wordt het een stuk rustiger dan bij eerdere edities. "We gaan er samen met Nederland een onvergetelijke week van maken met hopelijk een prachtig resultaat voor het Wereld Natuur Fonds", zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Het
Lees ook:
Het Glazen Huis keert na jaren terug, komt in Amersfoort

Het gebied rond het Glazen Huis wordt afgesloten zodat maximaal duizend mensen tegelijkertijd een kijkje kunnen nemen bij de dj's die zich laten opsluiten voor het goede doel, zo vertelde projectmanager Patrick van der Tol eerder al aan het AD. Bezoekers mogen alleen met een mondkapje en een coronatoegangsbewijs het terrein op. Daar lopen beveiligers en toezichthouders om ervoor te zorgen dat het goed verloopt. De projectleider zei ook niet bang te zijn voor gedrang bij het Glazen Huis.

De optredens van artiesten en bands, die bij eerdere edities op een groot podium buiten werden gedaan, zijn nu op een binnenlocatie. Daar is geen publiek bij aanwezig.

Domien
Lees ook:
Domien Verschuuren vindt nieuwe Glazen Huis spannend
Bron: ANP