Ga naar de inhoud
Entertainment

Vader wijst ontmoeting met zoon af in De Reis Van Je Genen

Beeld © Videoland

Hopelijk hebben de kijkers van 'De Reis Van Je Genen' hun tissues paraat bij de aflevering van dinsdagavond. Caroline Tensen (57) spoort voor Rodney zijn vader in Suriname op. Omdat Rodney in een pleeggezin is opgegroeid, heeft hij zijn pa nooit gekend. Maar die zit ook niet op een ontmoeting te wachten.

Sinds Rodneys tijd in het pleeggezin laat de vraag wie zijn echte ouders zijn hem niet los. Hij weet zijn moeder uiteindelijk te vinden, maar omdat ze de aandoening schizofrenie heeft, kan zij haar zoon niet verder helpen met zijn zoektocht. Caroline lukt het wel: het DNA-spoor leidt haar naar Suriname waar ze de vader van Rodney opzoekt. 

Vrouw
Lees ook:
Vrouw stuit op grote familie in De Reis Van Je Genen

Rodneys vader Lesley woont in Paramaribo. Via zijn familie heeft hij gehoord van het bestaan van Rodney, maar zijn reactie is verre van enthousiast. Ondanks een DNA-test wil hij niet accepteren dat Rodney zijn zoon is. Zijn broers en zussen staan gelukkig wél te springen om hun neef te ontmoeten. Zij vertellen Caroline dat hun broer toen hij 40 jaar geleden terugkwam uit Nederland, niet meer dezelfde persoon was. Hij raakte daar aan de drugs en heeft lange tijd in Suriname zwervend op straat geleefd. Zijn broer Arnold ving hem uiteindelijk op.

Caroline licht Rodney bij aankomst in Suriname in over de houding van zijn vader en die weigering komt hard bij hem aan. "Ik had niet verwacht dat hij met open armen op het vliegveld zou staan, maar dit is wel weer het andere uiterste. Het is vooral heel pijnlijk." Rodney besluit uiteindelijk toch nog om samen met Arnold, de broer van zijn vader en zijn eigen zoontje een poging te wagen. Ze gaan bij zijn vader langs zonder camera, maar de microfoons staan wel aan.

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen teleurgesteld na DNA-onderzoek: 'Altijd gedacht!'

Iedereen is gespannen over hoe Lesley zal reageren en dat is niet geheel onterecht, zo blijkt. De vader van Rodney laat weten dat hij niks met hem te maken wil hebben. "Het is niet mijn zoon. Hoe kun je zeggen dat dit mijn zoon is? Ik ben veertig jaar geleden uit Nederland gekomen en ik heb nooit een dame horen zeggen dat ze zwanger van mij is", zo schreeuwt hij naar zijn broer Arnold.

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen open over helse overgang: 'Ik wilde uit mijn lichaam, háátte mezelf'

Rodney en Arnold keren ontredderd terug. Zijn tante is erg teleurgesteld over hoe het allemaal is gegaan en laat hem weten dat hij bij hen wél altijd welkom is. Gelukkig voor Rodney staat hem niet veel later een blij ontvangstcomité te wachten. Glenda, een andere zus van zijn vader, en haar kinderen en kleinkinderen willen hem namelijk dolgraag ontmoeten. Rodney kan zijn tranen niet bedwingen en valt zijn familie in de armen.

Rodney blijkt uiteindelijk maar liefst twee weken bij zijn familie te hebben doorgebracht. En wat niemand meer had verwacht is uiteindelijk toch nog gebeurd: zijn vader Lesley zocht namelijk contact met hem op en heeft Rodney alsnog geaccepteerd. Rodney is heel blij dat hij alsnog met zijn vader heeft kunnen praten en dat zijn zoontje ook zijn opa heeft leren kennen.

Zal Rodney zijn vader weten te vinden?

02:37