Ga naar de inhoud
Entertainment

'Voorbereidingen voor Vrienden van Amstel Live in volle gang'

De Vrienden van Amstel voor corona Beeld © ANP

Hoewel het er sterk op lijkt dat de avondlockdown voorlopig nog wel blijft, zijn de voorbereidingen voor De Vrienden van Amstel Live in volle gang. "Want stel het kan doorgaan, dan moeten we er wel klaar voor zijn", zo vertelt een woordvoerder aan het ANP.

"De voorbereidingen zijn in volle gang, er wordt volop gerepeteerd"

Het evenement staat gepland op 13 tot en met 28 januari in Rotterdam Ahoy. Op dit moment geldt voor evenementen een sluitingstijd van 17.00 uur tot en met 05.00 uur en moeten bezoekers onder andere een coronatoegangsbewijs laten zien en afstand van elkaar kunnen houden. Die maatregelen gelden in elk geval tot 19 december. Op dinsdag vindt weer een coronapersconferentie plaats, waarin mogelijk nieuwe maatregelen worden aangekondigd en/of de avondlockdown wordt verlengd.

Vrienden
Lees ook:
Vrienden van Amstel LIVE komt volgend jaar met twee extra shows

"We doen er gewoon alles aan om in januari een veilig evenement te organiseren, dat is de koers waarop we nu zitten", zo vertelt de woordvoerder. "De voorbereidingen zijn in volle gang, er wordt volop gerepeteerd." Want, zo zegt hij, je moet er wel voor zorgen dat je een show hebt in januari en 'dat iedereen goed voor de dag komt'. 

Vrienden
Lees ook:
Vrienden van Amstel LIVE! gaat door, maar dan wel online

Maar, vervolgt hij, 'tegelijkertijd weet je dat er onzekere factoren zijn.' Daar wordt volgens hem zeker rekening mee gehouden. "We hebben een plan B en een plan C klaarliggen voor als het nodig is", waarbij met verschillende scenario's rekening wordt gehouden. Het is echter nog te vroeg om te zeggen hoe die plannen eruitzien, meent hij. "We bereiden ons er nu gewoon op voor om klaar te zijn als het kan doorgaan."

De
Lees ook:
De Vrienden van Amstel LIVE! 2021 gaat niet door

De organisatie is volgens de zegsman vooral 'nieuwsgierig'. "Tot nu toe wordt meestal zo'n twee tot drie weken vooruitgekeken. We zijn benieuwd hoe ver de plannen van dinsdag gaan reiken. Dat moeten we gaan zien."