Ga naar de inhoud
Entertainment

OM bevestigt verzoek van advocaat Marco Borsato

Het Openbaar Ministerie moet het verzoek van Marco Borsato's advocaat Geert-Jan Knoops, om onderzoek te doen naar de oorsprong van de insinuaties, nog beoordelen. Dat laat een woordvoerder van het OM Noord-Holland aan RTL Boulevard.

"Als de tijd rijp is dan kunnen we hier iets over zeggen"

Donderdag kwam een verklaring naar buiten waarin staat dat advocatenkantoor Knoops' Advocaten justitie hiervoor heeft benaderd. Dit is de eerste keer dat Marco, via zijn advocaten, reageert op de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

Marco Borsato reageert via advocaat op geruchten

03:55
Advocaat:
Lees ook:
Advocaat: Marco Borsato ontkent de beschuldigingen

Het is niet een standaard verzoek, zegt de woordvoerster van het OM. "Als je het ergens niet mee eens bent, dan ga je normaal gesproken naar de politie en doe je melding of aangifte. Daarvan is hier geen sprake." Dit is volgens haar 'een andere dynamiek'. "Je kunt wel gelijk naar het OM stappen, maar dat is geen gebruikelijke route."

Of het OM het verzoek inwilligt is nog niet bekend. "Dat verzoek kregen wij gisteravond om 19.00 uur gestuurd. Dus dat moeten we nog beoordelen. Als de tijd rijp is dan kunnen we hier iets over zeggen."

'Verklaring
Lees ook:
'Verklaring Marco Borsato roept alleen maar meer vragen op'

In de verklaring staat verder dat de zanger 'reeds medio 2020' het kantoor heeft verzocht 'om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.' Gezien de geruchten aanhouden heeft Knoops' Advocaten justitie nu benaderd.

Duet
Lees ook:
Duet Emma Heesters en Marco Borsato komt voorlopig niet uit

Imagodeskundige Zabeth van Veen vindt dat Marco Borsato eerder met een reactie op de geruchten over grensoverschrijdend gedrag had moeten komen. Dat de zanger pas na weken met een verklaring kwam en in zijn eerste reactie niet expliciet liet weten de roddels te ontkennen vindt Zabeth, die gespecialiseerd is in 'personal branding en imago' en vaker voor de media analyses maakt, onverstandig.

"Ik vind dat Marco Borsato veel te lang gewacht heeft met reageren. En dan was er eerst een half statement en dan die ontkenning er overheen", vertelde ze aan het ANP. "Ik vind het wel goed dat hij advocaten in de hand heeft genomen en dat ze een onderzoek willen. Zodat hij mensen voor het gerecht kan slepen als het niet waar is."

Duet
Lees ook:
Duet Emma Heesters en Marco Borsato komt voorlopig niet uit

Hoewel de zanger dus ontkent en er ook geen aangifte tegen hem is aangedaan, heeft zijn imago al schade opgelopen. "Het is natuurlijk een opeenstapeling van dingen. Eerst dat hij beschuldigd werd van vreemdgaan, dat ontkende en dan toch toegeeft dat dat is gebeurd. Beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag tegenover kinderen zijn natuurlijk de allerergste. Ook al zouden ze niet waar zijn, zakelijk levert het schade op omdat zijn tour werd afgezegd en er een nummer niet uitkomt. En ook privé zal hij emotionele gesprekken hebben moeten voeren."

Zabeth stelt dat de enige manier waarop Borsato zijn imago kan worden hersteld is als wordt bewezen dat de incidenten niet hebben plaatsgevonden. "Het moet duidelijk worden dat hem opzettelijk kwaad is gedaan, want slachtoffers worden altijd vergeven. Maar de schade heeft hij sowieso al opgelopen."

'Situatie rondom Marco Borsato wordt met de dag pijnlijker'

05:23
Marco
Lees ook:
Marco Borsato annuleert zijn complete clubtour