Ga naar de inhoud
Entertainment

Beestenboel drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak, 09-12-2021 SBS6

Twee hanen, een poes, drie drukke hondjes én een pony: allemaal wonen ze in een rijtjeshuis in het Friese dorpje Kollumerpomp. Gezellig, maar niet alle buren zijn even gelukkig met de kinderboerderij. Inmiddels leven beide partijen in 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' als kat en hond met elkaar en is het hoog tijd dat meester Visser naar Friesland afreist om een einde te maken aan dit conflict.

"Ik had niet verwacht dat er in een rijtjeshuis een pony zou staan"

Marijke en Andrew wonen alweer een jaar of tien in een knus rijtjeshuis in het dorpje Kollumerpomp, Friesland. Elke dag suikerbrood met roomboter en genieten van de rust in het mooie Friesland, zou je zeggen, maar de realiteit is anders. Die graag gewilde rust wordt namelijk bruut verstoord door de keffertjes van de buren. Die maken zo veel herrie dat ze er helemaal gek van worden.

"De buren hebben gewoon extreem drukke honden die overal op reageren. Elk blafje, elk geluid, elk belletje: overal reageren ze op", leggen ze uit voor de camera van Mr. Frank Visser doet uitspraak. "We horen eigenlijk de hele dag geblaf of gejoel van honden. Van dat heel schelle geblaf. (…) De enige manier om eraan te ontkomen is vluchten en hier niet meer zijn."

Buren
Lees ook:
Buren met roze hekje uit Mr. Frank Visser na uitzending verhuisd

En dan is daar ook nog de pony van de buren, die ontzettend ruikt. Zo erg dat Marijke en Andrew niet eens de was buiten kunnen laten drogen: "Het hangt ervan af hoe de wind staat, maar aan het einde van de dag is het wachten of het wel of niet naar mest ruikt. (…) Het is een heel indringende, vieze, ranzige lucht." Als presentator Viktor Brand hen eraan herinnert dat ze wel landelijk wonen, hebben ze hun antwoord al klaar. "Je woont in een rijtjeshuis", vertelt Marijke. "Landelijk zie ik meer als boerderij, vrijstaand. Ik had niet verwacht dat er in een rijtjeshuis een pony zou staan."

De buren in kwestie, Monique en Andy, zijn dierenliefhebbers in hart en nieren en vinden de klachten maar onzin. Zij vinden dat hun trouwe viervoeters helemaal niet méér herrie maken dan menig andere hond. Volgens hen maken de buren van een mug een olifant, of beter gezegd: van een chihuahua een rottweiler. "Het zijn jachthondjes, dus ze zijn alert", doen ze het gezeur af.

Snoeiharde
Lees ook:
Snoeiharde burenruzie Mr. Frank Visser houdt de gemoederen nog altijd bezig

Ja, oké: soms maken ze geluid, geven ze uiteindelijk toe, maar dat komt omdat ze uitgedaagd en gepest worden. Monique legt uit: "Er worden dingen over het hek gegooid, vuurwerk afgeknald. Ik geniet altijd van het eruit zijn met de honden, maar de laatste tijd heb ik er heel veel moeite mee. Ik word meteen geconfronteerd met het feit dat iedereen een hekel aan mij heeft."

Volgens Monique zouden Marijke en Andrew roddels over hen en de hondjes verspreiden, waardoor Monique niet meer lekker naar buiten kan. "Natuurlijk ventileren we wel, maar het is niet zo dat we naar de buren lopen met: goh, heb jij er geen last van? Hoe kun je daarnaast leven?" verklaart Marijke op haar beurt. "Ze hebben het helemaal aan zichzelf te danken."

Viktor
Lees ook:
Viktor Brand ligt niet wakker van fusie RTL en Talpa: 'Onvermijdelijk'

Het is dus de hoogste tijd dat meester Frank Visser poolshoogte komt nemen. Helaas is hij, hoewel hij niets ziet dan dierenliefde, streng voor Monique en Andy. Zo moet Monique samen met een deskundige gaan werken aan haar leiderschap tegenover de honden en moet pony Pedro binnen drie maanden een nieuwe eigenaar krijgen. "Hij ziet er goed uit, maar een paard alleen houden, en zeker op een stenen vlak, vind ik niet oké", vindt de deskundige. "Een paard hoort bij een soortgenoot te staan." 

Kijk de hele uitzending hier terug.