Entertainment

Merel Westrik onderzoekt FreeBritney-beweging in documentaire

10 december 2021 08:43 Aangepast: 10 december 2021 09:53
Merel Westrik Beeld © Merel onderzoekt #FreeBritney Net5

Merel Westrik (42) onderzoekt in een documentaire de FreeBritney-beweging die er grotendeels voor zorgde dat Britney Spears (40) haar vrijheid terugkreeg. De LINDA-documentaire 'Merel onderzoekt #FreeBritney' 'is een verhaal over de kracht van social media. Over hoe een hashtag, verzonnen door een fan, leidde tot de bevrijding van een superster', aldus Net5, waar de documentaire op 20 januari wordt uitgezonden.

"Over hoe een hashtag, verzonnen door een fan, leidde tot de bevrijding van een superster"

Britney kwam onder curatele te staan na een mentale inzinking in 2008. Eerder dit jaar zei de zangeres voor het eerst in het openbaar dat ze klaar was met het curatorschap en het feit dat haar vader alles voor haar bepaalde. "De FreeBritney-beweging heeft mijn leven gered", zei La Spears na de beëindiging hiervan in november.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britney Spears: bidden tot God is mijn beste medicijn

Merel gaat op zoek naar het begin van de FreeBritney-beweging en de fans hierachter. Daarvoor reist ze af naar Los Angeles, waar ze spreekt met Spears-fans en komieken Tess Barker en Babs Grey, die bij het maken van een podcast ontdekken dat het niet goed gaat met de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrije Britney Spears geniet van een dagje shoppen

Verder gaat ze in gesprek met grote fans die de zaak volgden en telkens met spandoeken naar de rechtbank kwamen. Tot slot spreekt ze in ons land radio-dj Domien Verschuuren, een groot fan van de popster.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore