Entertainment

Eerste druk van Harry Potter-boek voor recordprijs geveild

10 december 2021 02:07 Aangepast: 10 december 2021 07:27
Harry Potter Beeld © ANP

Een eerste druk van de Engelse uitgave van het boek 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' uit 1997 heeft donderdag op een veiling in de Verenigde Staten 471.000 dollar opgebracht (ruim 417.000 euro). Veilinghuis Heritage Auctions zei dat dit een wereldrecord is voor een twintigste-eeuwse roman.

Volgens het veilinghuis zijn er maar 500 exemplaren van het boek gedrukt in deze specifieke uitgave, met een harde omslag en een kleurenillustratie. De meeste daarvan kwamen terecht in bibliotheken in het Verenigd Koninkrijk. Het veilinghuis omschrijft het boek als 'magisch, ongelofelijk helder en haast maagdelijk'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry Potter-fans opgelet: eerst film binnenkort weer in de bios

De Steen der Wijzen is het eerste deel uit de serie van de Britse auteur J.K. Rowling over de tovenaarsleerling Harry Potter. Andere eerste drukken van de serie brachten op veilingen nooit meer dan 138.000 dollar op. De aanvangsprijs op de veiling donderdag was 70.000 dollar. Wie de koper is, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry Potter-acteur Tom Felton zakt in elkaar bij golftoernooi

De boeken over Harry Potter zijn in meer dan tachtig talen verkrijgbaar en wereldwijd zijn er meer dan 500 miljoen verkocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore