Ga naar de inhoud
'Schade aan reputatie'

Marco Borsato vraagt OM onderzoek te doen naar bron van geruchten

Marco Borsato Beeld © ANP

Na een aantal weken van rumoer rondom Marco Borsato (54), brengt de zanger vandaag via zijn advocaat een statement naar buiten. Verschillende bronnen hebben Borsato van grensoverschrijdend gedrag met minderjarige meisjes beschuldigd. Borsato wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de bron van de aantijgingen.

Knoops' advocaten meldt dat Borsato al halverwege 2020 heeft gevraagd om een onderzoek in te stellen naar een aantal beschuldigingen. "Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren", zegt zijn advocaat.

'Schade aan integriteit en reputatie'

Dat komt volgens Knoops' advocaten 'door de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie'.

Omdat de geruchten blijven aanhouden heeft zijn advocaat nu het OM benaderd om onderzoek te doen. Borsato klaagt verder niemand aan en zal ook niet meer reageren op de berichten, zegt Knoops' advocaten.

Rumoer
lees ook:
Rumoer rond Marco Borsato: wat is er aan de hand?

Het management van Borsato liet vorige week nog weten dat de zanger 'op enig moment dat hem uitkomt' met een verklaring zou komen.

Barbecues

Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.