Entertainment

Déze BN'ers gaan voor SBS6 opnieuw 'rijexamen' doen

09 december 2021 12:27 Aangepast: 09 december 2021 15:29
René Le Blanc Beeld © ANP

Voor het nieuwe SBS6-programma 'Het Nationale Verkeersexamen 2021' gaan een aantal BN'ers opnieuw een soort rijexamen doen. Deelnemers als Catherine Keyl (75), Olcay Gulsen (41), Nienke Plas (35), Bert van Leeuwen (61) en René Le Blanc (52) testen voor de show hun praktijk en theorie.

"Er is veel veranderd in de afgelopen jaren"

De BN'ers moeten voordat de opnames van start gaan een praktijktest doen samen met een examinator van het CBR. Ook de theorietest die ze daarna in de studio maken is door het CBR ontwikkeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olcay Gulsen na 22 jaar gezakt voor rijexamen

Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, is in de studio aanwezig om onder meer verkeersfeitjes met de kijkers te delen. "De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in."

Het had niet veel gescheeld of René le Blanc had niet kunnen doen aan het programma. De zanger balanceerde namelijk op het randje van de dood door corona. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank wil ex Rogier inruilen voor Catherine Keyl: 'Niets is onmogelijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore