Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeangu Macrooy enthousiast over songfestivalopvolger S10

Beeld © ANP

Jeangu Macrooy (28) is erg enthousiast over zijn opvolger S10, die volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zanger vertelt in een gesprek met het ANP dat hij haar een bijzonder talent met veel authenticiteit vindt.

"Ze is heel open over mental health, dat vind ik heel mooi"

"Ik vind haar super tof. Ze is iemand die haar eigen muziek schrijft en daar heb ik als songwriter altijd wel bewondering voor", zo vertelt Jeangu. Ook het feit dat ze met een Nederlandstalig nummer naar Turijn gaat, spreekt hem aan. "Ik vind het alleen maar leuk als mensen op het songfestival in hun eigen taal zingen. Ik zong ook deels in het Surinaams."

S10
Lees ook:
S10 gaat in 2022 namens Nederland naar songfestival

Bovendien scoren liedjes in de eigen taal de laatste jaren opvallend goed, zo stipt hij aan. "Het benadrukt nog meer de viering van de verschillende culturen die bij elkaar komen. Muziek gaat om meer dan taal. Het overstijgt vaak die taalbarrière."

Dat S10 in haar muziek heel open is over haar mentale gezondheid juicht Jeangu eveneens toe, vooral omdat dat ook de strekking was van het nummer Grow, waarmee hij in 2020 eigenlijk naar het uiteindelijk geannuleerde songfestival zou gaan. "Ze is heel open over mental health, dat vind ik heel mooi. Ik ben heel benieuwd naar het nummer en hoe ze het gaat neerzetten. Het is in ieder geval een hele mooie keuze."

S10
Lees ook:
S10 overdonderd door reacties na songfestivalnieuws

Jeangu wil de zangeres vooral meegeven dat ze niet moet vergeten van alle ervaringen te genieten. "Dat was ook de afspraak met mezelf. Dat ik in alle hectiek en alle stress gewoon af en toe een moment pak om te beseffen hoe bijzonder het is om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Het is toch heel vaak een 'once in a lifetime'."

Jeangu
Lees ook:
Jeangu Macrooy durft niet overal hand-in-hand te lopen met vriend

Jeangu zal S10 zeker gaan volgen. "Ik denk dat ik wel met andere ogen zal kijken omdat ik het zelf heb meegemaakt, maar ik ga sowieso heel erg meeleven."

S10 liet eerder nog weten dat ze helemaal in de wolken is met haar deelname aan het songfestival:

S10 over deelname songfestival: 'Te bizar voor woorden'

04:42