Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Klok gaf Efteling-shows met 'sambuca nog in zijn lijf'

Beeld © ANP

Hij balanceert naar eigen zeggen bij bijna elk optreden op het randje, maar tijdens zijn Efteling-shows maakte Hans Klok (52) het wel heel bont. In gesprek met 'Veronica Superguide' vertelt de illusionist een anekdote over zijn al dan niet beschonken tijd in Kaatsheuvel.

"Als ik de volgende ochtend een sigaret had opgestoken, was die ontploft door alle sambuca die nog in mijn lijf zat, haha"

Voor een nieuw programma The Big Balance hebben zes BN'ers 'ja' gezegd tegen highlinen. Dat betekent dat ze op nationale televisie in de nok van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam op een koord balanceren dat pak 'm beet een paar centimeter breed is. Aan Hans Klok is dat balanceren wel besteed. "Als het optreden erop zit, denk ik altijd: dat is allemaal weer nét goed gegaan."

Een gedachte die misschien ook wel in hem omging na de Efteling-shows. Vroeger hield Hans er wel van om het gevaar op te zoeken. "Toen ik zeven dagen per week, zeven maanden lang met vier shows per dag in De Efteling stond, kwam het geregeld voor dat ik mijn eerste show om 12 uur had, maar die avond ervoor de kroeg in was geweest. Als ik de volgende ochtend een sigaret had opgestoken, was die ontploft door alle sambuca die nog in mijn lijf zat, haha."

Relatie
Lees ook:
Relatie Hans Klok na 17 jaar over door feesten, drank en drugs

Zo goed als hij in het nieuwe SBS-programma moet balanceren, zo uit balans was Hans toen zijn vader in 2002 stierf en zijn assistente, Nathalie Hoop, vorig jaar overleed. Hij kijkt nu door een andere bril naar het leven. "Door die laatste gebeurtenis heb ik de coronacrisis én het vertrek uit Las Vegas in perspectief kunnen zetten. Gezondheid kunnen we niet regelen en niet kopen. Hoe ouder je wordt, hoe vaker je afscheid moet nemen van mensen. In die periodes ben ik echt uit balans."

Hans
Lees ook:
Hans Klok: 'Hoogopgeleiden zijn mijn makkelijkste publiek'

Eén van de redenen waarom de relatie van Hans en Frank, de partner met wie hij zeventien jaar samen was, jaren geleden niet standhield, is het gedrag van de illusionist. Feestjes, drank en drugs zijn hun relatie uiteindelijk fataal geworden. Volgens hen speelt ook Joop van den Ende een rol in de relatiebreuk.

Hans Klok en ex geven Joop van den Ende de schuld voor break-up

01:42

Het hele interview met Hans Klok is nu te lezen in Veronica Superguide. The Big Balance gaat op 11 december van start bij SBS 6.