Entertainment

Sieneke blij met Nederlandstalige inzending: 'Zo hoort het'

08 december 2021 09:11 Aangepast: 08 december 2021 09:15
Beeld © ANP

Zangeres Sieneke (29), de laatste artiest tot nog toe die een Nederlandstalig liedje op het songfestival ten gehore bracht, is heel blij en trots dat kandidaat S10 ook in haar moerstaal gaat zingen. Dat vertelde Sieneke in een interview op NPO Radio 5.

"Het gaat meer om het liedje"

"Zo hoort het ook", beklemtoont Sieneke, die in 2010 het nummer Sha-la-Lie (ik ben verliefd) zong. Zij wist zich hiermee niet voor de finale te plaatsen. "Ik vind eigenlijk dat het altijd zo zou moeten gaan. Wat zou het mooi zijn als ieder land op het songfestival gewoon in zijn eigen taal zou optreden."

Sieneke denkt dat kandidaten juist met hun eigen taal kunnen opvallen. "Het gaat niet meer om de act: het is niet meer dat je beter scoort als je een gekkere act bedenkt", aldus de zangeres, die in 2010 met een draaiorgel op het podium stond. "Het gaat meer om het liedje, je moet het klein houden. En dan kan je toch met je eigen taal proberen op te vallen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dennis Schouten, Sieneke en Yuki Kempees laatste deelnemers Expeditie Robinson

S10 is de artiestennaam van de 21-jarige zangeres Stien den Hollander. Ze brak in 2019 door met haar debuutalbum Snowsniper waarvoor ze een Edison kreeg in de categorie alternatief. Dit jaar ontving ze op Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium, de prijs voor een veelbelovend popartiest of band.

Het 66e songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

S10 gaat in 2022 namens Nederland naar songfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore