Entertainment

Verzoek tot verwerpen zaak Harvey Weinstein afgewezen

07 december 2021 23:17 Aangepast: 08 december 2021 06:59
Beeld © ANP

De rechtszaak tegen Harvey Weinstein (69) in Los Angeles gaat volgend jaar gewoon door. Een rechter heeft dinsdag volgens Amerikaanse media een verzoek de misbruikzaak te verwerpen afgewezen.

"Ik denk dat er nog steeds voldoende bewijs is"

Weinstein staat in Los Angeles terecht voor onder meer verkrachting en seksueel misbruik van vijf vrouwen tussen 2004 en 2013. De gevallen filmproducent blijft volhouden onschuldig te zijn en zijn advocaten probeerden de zaak vanwege allerlei verschillende redenen te laten verwerpen.

Een van die redenen is dat Harvey, zoals hij al vaker heeft beweerd, een aandoening heeft waardoor hij 'bepaalde seksuele handelingen' niet kan uitvoeren. Ook zou een van de vrouwen hebben gedaan alsof ze een orgasme had waardoor de producent niet had kunnen weten dat ze het niet wilde. Daarnaast zouden de vermeende slachtoffers hun verklaringen meerdere keren hebben gewijzigd.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Harvey Weinstein: 'Aantijgingen van Angelina zijn clickbait'

Een rechter wees het verzoek de zaak te verwerpen af. "Ik denk dat er nog steeds voldoende bewijs is om vast te stellen dat de vermeende misdaden hebben plaatsgevonden", zei ze.

Harvey is voor de zaak in Los Angeles, die in september moet beginnen, overgebracht vanuit de staat New York waar hij een celstraf uitzit van 23 jaar voor vergelijkbare daden. Mocht hij ook in Californië schuldig worden bevonden, dan hangt hem een maximale celstraf van nog eens 140 jaar boven het hoofd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore