Opvolger Jeangu Macrooy

Zangeres S10 met Nederlandstalig liedje naar Eurovisiesongfestival

07 december 2021 16:11 Aangepast: 07 december 2021 16:52
Beeld © ANP

S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat doet ze met een Nederlandstalig liedje, zo heeft AVROTROS-directeur Eric van Stade namens de selectiecommissie bekendgemaakt.

"S10's song getuigt van lef en authenticiteit", zegt Van Stade. "Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen."

Lakshmi

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending al op volle toeren. Vrijdag stelde Veronica Inside-sidekick Rick Romijn op Radio Veronica zeker te weten dat Lakshmi naar het songfestival zou gaan. Op dezelfde dag maakte Jaap Reesema bekend dat hij en Armin van Buuren een liedje hadden ingestuurd maar dat hun nummer was afgevallen. In het weekeinde viel voor het eerst de naam van S10.

S10 brak in 2019 door met haar debuutalbum Snowsniper waarvoor ze een Edison kreeg in de categorie alternatief. Dit jaar ontving ze op Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium, de prijs voor een veelbelovend popartiest of band.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ayana wint Nederlandse finale Junior Eurovisie Songfestival

Het 66ste songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

Nederland moet dit keer weer gewoon in de halve finales aantreden. Dit jaar mocht Jeangu Macrooy die overslaan omdat Nederland gastheer was van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eurovisie Songfestival-objecten naar Beeld en Geluid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore