Ga naar de inhoud
Entertainment

Vrouw stuit op grote familie in De Reis Van Je Genen

De Reis Van Je Genen Beeld © RTL

Er zijn in Nederland ongetwijfeld de nodige tissues doorheen gegaan tijdens het kijken van de eerste aflevering van 'De Reis Van Je Genen', het nieuwe programma van Caroline Tensen (57). In het programma helpt ze met behulp van DNA-onderzoek mensen in hun zoektocht naar familieleden. In de eerste aflevering is te zien hoe Canisha op zoek ging naar haar opa.

"Ik heb het nooit met mijn vader erover gehad wie zijn vader zou kunnen zijn"

Canisha krijgt vaak van mensen de vraag waar ze vandaan komt, vertelt ze. "Nederland", is dan haar antwoord. Als mensen vervolgens vragen waar haar ouders vandaan komen, moet ze toegeven dat ze dat eigenlijk niet precies weet. Haar vader werd namelijk als baby geboren in een wit gezin, terwijl hij niet wit was. Al snel bleek dat Canisha's oma een affaire heeft gehad met een Afro-Amerikaanse militair. 

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen open over helse overgang: 'Ik wilde uit mijn lichaam, háátte mezelf'

Haar vader overleed een paar jaar geleden. "Ik heb het nooit met mijn vader erover gehad wie zíjn vader zou kunnen zijn." Canisha hoopt daar met behulp van het programma duidelijkheid over te krijgen.

Via DNA-onderzoek komen ze al snel bij een match terecht: Monique. Zij blijkt een tante te zijn van Canisha; een halfzus van haar vader. Ook zij is het kind van de Amerikaanse soldaat en een Nederlandse vrouw. Monique vond haar vader in 2019 dankzij DNA-onderzoek, maar kwam er toen ook meteen achter dat hij in 2017 al was overleden. Wel leert ze een enorme familie kennen. Haar vader blijkt namelijk zeven kinderen en daarnaast ook nog twee buitenechtelijke kinderen te hebben. En dus de vader van Canisha, maar dat wist ze toen nog niet.

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen teleurgesteld na DNA-onderzoek: 'Altijd gedacht!'

Canisha en Monique ontmoeten elkaar voor het eerst. "Oh, ze is ook niet zo lang", roept Canisha meteen uit. "Je lijkt er echt op ja. (...) Een beetje op mijn vader", aldus Canisha over haar nieuwe tante. Monique merkte eerder al op dat Canisha op haar dochter lijkt.

Tijdens de emotionele ontmoeting bellen ze ook meteen met de familie in de Verenigde Staten. En zo ontmoet Canisha ook meteen tante Tiffany.

De Reis Van Je Genen zie je elke dinsdag om 20.30 uur op RTL 4.

Bron: RTL Boulevard