Entertainment

Programma Blauw Bloed gaat zonder presentator verder

07 december 2021 08:00 Aangepast: 07 december 2021 09:47

Het EO-royaltyprogramma 'Blauw Bloed' gaat volgend jaar zonder presentator verder. Jeroen Snel (52) blijft wel eindredacteur van het programma, maar in de uitzendingen zullen wekelijks alleen reportages over de Oranjes en andere koninklijke families te zien zijn. Dat heeft de EO dinsdag gemeld.

''We hebben als team lang in onzekerheid gezeten over het vervolg''

De omroep wil de onlinecommunity van Blauwbloed.tv, die nu ruim 200.000 bezoekers per week heeft, actief gaan uitbouwen. De hoop is dat deze zet helpt om meer jongere kijkers aan te spreken. De reportages zullen on demand op NPO Start te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Petitie om Blauw Bloed te behouden heeft 10.000 handtekeningen

Daarnaast wordt elke vrijdagmiddag op NPO 1 een reportage van Blauw Bloed uitgezonden. De reportage wordt wel voorafgegaan door een kort weekoverzicht met het laatste royalitynieuws. De laatste uitzending Blauw Bloed 'oude stijl’ is op zaterdag 11 december.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

EO geeft Blauw Bloed nog niet helemaal op

Jeroen laat weten 'heel dankbaar te zijn dat we achttien jaar lang Blauw Bloed op deze manier hebben kunnen maken. We hebben als team lang in onzekerheid gezeten over het vervolg. Ik ben blij dat royalty bij de NPO en bij de EO een plaats houdt en zie ernaar uit om nog veel mooie dingen over de koningshuizen te blijven maken'.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore