Entertainment

Linda de Mol na kritiek: 'Ik ben niet uit op scoops'

05 december 2021 07:00 Aangepast: 05 december 2021 12:52

Linda de Mol (57) is niet van plan haar interviewstrategie aan te passen voor het nieuwe seizoen van 'Linda’s Wintermaand' op SBS6. Ondanks de kritiek die ze kreeg op de special met Marco Borsato (54), waarin ze niet kritisch genoeg zou zijn geweest, gaat ze vooral voor een "leuk en goed gesprek" met haar gasten.

"Ik pak mensen niet aan, daar is het programma helemaal niet naar''

"Ik pak mensen niet aan, daar is het programma helemaal niet naar en daar zie ik het nut ook niet van in", zegt Linda in gesprek met het ANP. "Ik ben ook niet uit op scoops. Het gaat mij erom de mens achter de politicus of de cabaretier te laten zien: uit wat voor gezin komt iemand, wat zijn zijn of haar drijfveren. Dat vind ik interessant en wil ik laten zien."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Linda de Mol speelt hoofdrol in nieuwe thrillerserie Diepe Gronden

In maart maakte Linda een eenmalige special waarin Marco voor het eerst praatte over zijn stukgelopen huwelijk. Op dat interview kwam kritiek, Linda zou niet genoeg kritische vragen hebben gesteld. Zulke opmerkingen doen haar niet veel. "Niet meer", zegt ze eerlijk. "Ik zeg namelijk ook niet dat ik een journalistiek programma maak. Ik nodig gasten uit voor een goed gesprek en laat iemand zijn of haar verhaal doen. Je hebt geen kritische vragen nodig voor een goed gesprek", vindt ze. "Als mensen dan achteraf zeggen dat een gast niet het achterste van de tong heeft laten zien, dan is dat aan hen."

Zondag start de tweede reeks van Linda’s Wintermaand, een afgeleide van het programma Linda's Zomerweek dat Linda eerder zes seizoenen lang voor RTL 4 maakte. In haar winterse chalet ontvang Linda in de eerste aflevering André van Duin en Nikkie de Jager. In de volgende uitzendingen komen ook Guus Meeuwis, Jelka van Houten, Peter Pannekoek, Anita Witzier, André Rieu en Britt Dekker langs, allemaal gasten die Linda zelf heeft geselecteerd.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Linda de Mol sluit niet uit ooit nog naar het altaar te lopen

"Met de redactie zitten we in een app-groep en het hele jaar door appen we naar elkaar. Dan zeggen we: ‘Die is leuk, moeten we die niet eens uitnodigen?’", zegt Linda daarover. Per aflevering kijkt ze met twee gasten terug op een voor hen memorabel jaar. "Dat kan positief zijn, zoals bij Guus Meeuwis die dit jaar The Streamers opzette. Maar voor André Rieu was het bijvoorbeeld juist een heel pittig jaar. Door corona was zijn agenda vrijwel leeg, net als bij de hele sector."

De coronapandemie is voor Linda overigens een onderwerp dat ze in het programma zoveel mogelijk links wil laten liggen. "Corona zal heus binnen de gesprekken voorbijkomen maar we zijn er ook wel een beetje klaar mee. Ik wil het juist ergens anders over hebben", benadrukt de presentatrice, die heel erg uitkijkt naar haar eerste twee gasten.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Linda de Mol onthult laatste twee gasten Linda's Wintermaand

"Zulke overeenkomsten leveren soms veel op in een gesprek", herinnert Linda zich nog van een eerdere aflevering met Sigrid Kaag en Matthijs van Nieuwkerk, die elkaar vonden in de verschillende angsten waar ze mee kampen. "En verder moeten we het in het programma hebben van de ontspannen sfeer", zegt Linda, die hoopt dat haar gasten zich op hun gemak voelen. "Daar werkt het decor met een open haard en de weggewerkte camera's wel aan mee. Het voelt alsof je bij iemand thuis bent. En daardoor zeggen gasten uit zichzelf soms meer dan elders."

"Het is een heel interessante combinatie. Nikkie is het boegbeeld van de transgendergemeenschap geworden, terwijl André is opgegroeid in een tijd waarin homoseksualiteit niet zo geaccepteerd was", legt ze uit. Maar niet alleen de verschillen tussen hun beide levens wil ze bespreken. Ze hebben ook allebei te maken gehad met een groot verlies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore