Entertainment

André dankbaar voor sociale controle vrienden na overlijden Martin

05 december 2021 13:10 Aangepast: 05 december 2021 13:14
André van Duin Beeld © ANP

Net als vorig jaar zit een uitgebreid kerstdiner met de familie er niet in vanwege alle coronamaatregelen. En dat vindt André van Duin (74), die vorig jaar zijn partner Martin verloor, stiekem best wel fijn. "Het is eigenlijk wel makkelijker zo, want je hoeft niet te denken: 'Iedereen heeft het zo gezellig'", vertelt hij in 'Aran On Tour'.

"Straks lig ik daar onderaan de trap, als er dan niemand belt word je drie dagen later gevonden"

Toch is het geen eenzame kerst voor André, die tweede kerstdag al jaren traditiegetrouw viert met Joop van den Ende en zijn gezin. "Het komt wel weer om, die dagen", stelt hij. Ook met Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft de komiek goed contact. De twee bellen dagelijks, of gaan bij elkaar langs met saucijzenbroodjes.

"Zo heb ik toch wel een aantal vrienden, die elke dag even bellen. Dat vind ik wel fijn, helemaal als je alleen bent. Want op een gegeven moment denk je: straks lig ik daar onderaan de trap, als er dan niemand belt word je drie dagen later gevonden. Dus het is wel fijn dat je een soort controle hebt, alleen dan lief bedoelt, hebt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André van Duin acht kans terugkeer Dik Voormekaar Show klein

André vervolgt: "Als je alleen bent kan het zomaar gebeuren. Ik hoef maar mis te stappen en dan lig ik daar. En als ik dan mijn telefoon niet bij heb (…) Ik ben toch bijna 75, elke dag kan er iets gebeuren. Niemand weet hoe oud hij wordt."

Eerder sprak Aran met Marieke Elsinga. Speciaal voor Aran on Tour krijgt Marieke een lift van Aran naar haar sportschool. Onderweg vertellen ze persoonlijke verhalen en op een gegeven moment ging het daarbij ook over Peter R. de Vries. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eva Jinek verrast André van Duin met Televizier-Ster in talkshow

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore