Entertainment

'Eng trapje' Bed & Breakfast extra uitdaging: 'Niet geschikt'

04 december 2021 07:55
Bed & Breakfast Beeld © Bed & Breakfast, Omroep MAX 03-12-2021

Hugo en Leila, Jo en Wim en Maud en Vincent doen er vrijdagavond alles om om elkaar af te troeven in 'Bed & Breakfast'. Hoewel de deelnemers onder de indruk zijn van elkaars B&B, hebben ze natuurlijk ook nog de nodige tips voor elkaar. Voor de verandering speelt een keer niet een haakje daar de hoofdrol in, maar een... trap!

"Het ging goed, al zou ik zo’n trap niet adviseren met wat alcohol op. Dat wordt dan een extra uitdaging"

In Bed & Breakfast testen iedereen week drie koppels elkaars onderneming. De aflevering van vrijdag begint in Noord-Brabant, of beter gezegd: in Casa Blanca, want daar veroverde de Nederlandse Hugo het hart van de Marokkaanse Leila zo'n 27 jaar geleden. Het bleek ware liefde en het stel streek uiteindelijk neer in het Brabantse Leende, om er te wonen én een B&B te starten. "Toen we hier kwamen wonen heb ik een plekje kunnen creëren voor mezelf. Om te zeggen: ik mis thuis, en ik heb hier mijn thuis moeten maken", legt Leila uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Henk Krol heeft flinke plannen met zijn bed & breakfast

Ze kan dan ook niet wachten om haar 'thuis' te delen met de andere deelnemers van het programma. En hoewel ze enthousiast zijn over het stukje Marokko in Brabant, die zelfs een eigen sauna en hammam heeft, hebben de gasten wel nog wat opmerkingen. Vooral het 'enge trapje' zorgt voor flink wat onrust bij Maud en Vincent. Het is namelijk een scheepstrap, met nummers warvoor de één staat voor de rechtervoet en de twee voor de linkervoet. En dat is even puzzelen voor Maud en Vincent, zeker met bagage. "Ik hoeft ’s nachts niet naar de wc, dus dat is voor mij een voordeel: ik hoef niet via het enge trapje naar beneden", stelt Vincent dan ook als ze helemaal zijn gesetteld.

De volgende ochtend houdt het trapje hen nog steeds bezig. "Om hier naar boven te komen hebben wij een trap, volgens mij heet dat een kikkertrap - of ik verzin het nu ter plekke", legt Maud uit voor de camera. "Ik denk steeds: als ik nu naar beneden donder, zullen ze me beneden op moeten vangen. Maar het ging goed, al zou ik zo’n trap niet adviseren met wat alcohol op. Dat wordt dan een extra uitdaging."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vincent uit B&B Vol Liefde deelt eerste foto van vriendin

Ook Hugo en Leila weten dat de trap in hun B&B niet bepaald alledaags is. "Ik hoop dat er niemand van het kleine trapje valt", evalueren ze na een geslaagde eerste dag. "Dat is de enige zorg die er is."

Als het tijd is om het geld in een envelop te doen zitten Maud en Vincent nog altijd met het trapje in hun maag. "Het is echt klim en klauterwerk om boven te komen", stelt Vincent. "Ik denk dat het niet voor iedereen geschikt is", geeft Maud dan ook als tip mee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pascal uit B&B Vol Liefde nu tóch gelukkig in de liefde

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Bed & Breakfast hebben we goed nieuws: omroep Max-baas Jan Slagter is nog lang niet van plan het programma van de buis te halen.

Kijk de aflevering van vrijdagavond hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore