Entertainment

Zanger Arie Ribbens op 84-jarige leeftijd overleden

03 december 2021 15:17 Aangepast: 03 december 2021 15:39
Beeld © ANP

Zanger Arie Ribbens, bekend van nummers als 'Polonaise Hollandaise' en 'Brabantse nachten zijn lang', is vrijdag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn platenmaatschappij DFM vrijdag bekendgemaakt. De zanger achter vele carnavalskrakers kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

In 2015 moest de Brabantse feestzanger noodgedwongen stoppen met zingen als gevolg van beschadigde stembanden. Arie kreeg in 2009 longkanker. In 2016 werd de ziekte opnieuw bij hem geconstateerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw Arie Ribbens: hij blijft zoals altijd genieten

Arie brak in 1980 door met de carnavalskraker 'Brabantse nachten zijn lang'. Dertig jaar lang bleef hij singles en albums uitbrengen, waaronder ook hits als 'Polonaise Hollandaise' (met de gevleugelde kreet 'Bij Hoevelaken linksaf') en 'Ik ben verliefd op Hanja May-Weggen'.

Ondanks zijn feestrepertoire hield Arie helemaal niet van carnaval. Hij had liever een aandachtig luisterend publiek willen hebben, zo zei hij in 2010 tegen de Volkskrant. Zo’n hossende massa vond Arie niet erg inspirerend, al was hij niet gefrustreerd. "Het haalt tenminste niet het beste uit mij." Zijn laatste album, 'Een nieuwe weg', kwam in 2013 uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Situatie Arie Ribbens verslechterd: ' Niets meer aan te doen'

Arie was in zijn carrière erg actief in het schnabbelcircuit. Ook trad hij op met Sjoukje Smit als duo Mouth & MacNeal, als vervanger van de oorspronkelijke Mouth, Willem Duyn, die in 2004 overleed.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore