Ga naar de inhoud
Entertainment

Buren met roze hekje uit Mr. Frank Visser na uitzending verhuisd

Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? Beeld © Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? SBS6 02-12-2021

Viktor Brand (50) gaat in de laatste 'Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?' verhaal halen in het zuidelijkste puntje van Nederland: Maastricht. Daar hadden bewoners met een roze hekje het flink aan de stok met hun buren. Meester Frank Visser (70) moest de boel tot bedaren brengen, maar is dat ook gelukt?

"Het werd gewoon té erg, het treiteren"

In Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? gaat presentator Viktor Brand terug naar de spraakmakendste zaken uit het programma. Zijn eerste stop van de aflevering vindt plaats in Maastricht, waar een kleine irritatie uitmondde in een heftige burenruzie waarbij schelden en pesten tot de orde van de dag behoorden. En dat allemaal vanwege een roze hekje.

Waar de komst van meester Visser normaal juist voor rust zorgt, vond er tijdens de zitting een flinke scheldpartij plaats en bemoeide de hele buurt zich met de zaak. Uiteindelijk weet hij de boel te sussen met een contactverbod, maar als Viktor een aantal maanden later weer langsgaat om te kijken hoe de situatie nu is, blijkt dat Miranda en Gertjan zijn verhuisd na de uitspraak.

Snoeiharde
Lees ook:
Snoeiharde burenruzie Mr. Frank Visser houdt de gemoederen nog altijd bezig

Volgens hen was de situatie zó onrustig in de buurt, dat ze hebben besloten ergens anders opnieuw te beginnen - natuurlijk wel mét het inmiddels beruchte roze hekje. Helaas zijn de pesterijen na de uitzending nog niet gestopt, dus voorwaarde is wel dat de locatie van hun nieuwe woning geheim blijft.

"Ik denk dat als ze erachter komen waar we wonen, hij wil gaan schoppen. Het werd gewoon té erg, het treiteren. Ze bleven ook voor de deur keihard roddelen, zodat ik het kon horen. Ze gingen samen met de nieuwe buurvrouw feesten in de voortuin, steeds naar binnen kijken, écht pesten", vertelt Miranda.

Twitter
Lees ook:
Twitter gniffelt om koffiestrijd seniorenflat Mr. Frank Visser

Ook werd er gedreigd om met een scooter het roze hekje, dat sinds de uitzending een echte toeristentrekker is geworden, aan te rijden. "Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kwamen mensen die aanbelden om te vragen of ze op de foto mochten met ons", vertellen ze. Vandaar dat het stel heeft besloten hun biezen te pakken. "Het is gewoon één grote oase van rust", stelt Miranda over hun nieuwe woning.

Kijk de aflevering van Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? hier terug.