Patek Philippe

Politie deelt beelden van verdachten overval Lil Kleine, horloge van 110.000 euro gestolen

03 december 2021 07:38 Aangepast: 03 december 2021 12:53
Beeld © Bureau Rijnmond

De politie heeft camerabeelden gedeeld van de drie mannen die worden verdacht van de beroving van rapper Lil Kleine in Rotterdam. De beelden waren gisteren voor het eerst te zien bij de regionale omroep in het programma Bureau Rijnmond.

Jorik Scholten, zoals de rapper heet, werd op 4 november tijdens een albumreleaseparty van zijn goede vriend en dj Jack Shirak voor het Wereldmuseum in Rotterdam beroofd van zijn horloge, een Patek Philippe 5711, ter waarde van 110.000 euro. Daarbij werd Scholten bedreigd met een vuurwapen en ermee in het gezicht geslagen. Hij liep hierbij een hersenschudding op.

Scholten wist het horloge na de klap af te gooien, zegt de politie. Of de daders die hebben gevonden, is niet bekend, maar het horloge lag na het incident niet meer op straat. De overvallers waren alle drie in het zwart gekleed. Eén van hen droeg tijdens de overval een bivakmuts.

Volgende week dinsdag wordt in Opsporing Verzocht op NPO 1 ook landelijk aandacht aan de zaak besteed, 'omdat op het feest ook mensen waren die niet uit Rotterdam komen'. Na de uitzending van Bureau Rijnmond heeft de politie één tip binnengekregen. De politie verwacht dat nog meer tips kunnen binnenkomen. De politie roept ook mensen op die zien dat het horloge ergens te koop wordt aangeboden, zich te melden.

Een Patek Philippe 5711, ter waarde van 110.000 euro. Een Patek Philippe 5711, ter waarde van 110.000 euro.

Vorige week werd ook Ali B onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn horloge. De rapper sprak dinsdag via Instagram zijn waardering uit voor de steun die hij na de beroving kreeg. De politie is nog op zoek naar de daders. Zij gingen er die avond vandoor in een donkerkleurige Audi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nu Ali B weer beroofd van z'n horloge, wat doet dat met populariteit van die klokjes?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore