Entertainment

Streamingdienst Netflix de grote winnaar bij Guidinc Awards

02 december 2021 21:15 Aangepast: 02 december 2021 23:18

Netflix is donderdag de grote winnaar geworden bij de Guidinc. Streaming Video Awards. De videodienst viel drie keer in de prijzen met awards voor beste streamingdienst, beste film en beste serie. Ook waren er prijzen voor 'Chateau Meiland' en 'De Kinderen van Ruinerwold'. De Nederlandse publieksprijzen voor films, series en documentaires op streamingdiensten werden voor de tweede keer uitgereikt.

''Ik moet de scriptschrijvers ook een dikke veer geven''

De prijs voor Beste Serie van het afgelopen jaar ging naar de Koreaanse Netflix-hit Squid Game. De serie won van Flikken Maastricht (NPO) en Outlander (Netflix). Voor de Nederlandse film Ferry, een voorverhaal van de serie Undercover, kreeg de internationale video-aanbieder ook de prijs voor Beste Film. Hoofdrolspeler Frank Lammers nam de prijs via een videoverbinding in ontvangst. "Ik vind het eervol en leuk", reageerde hij. "Maar ik doe het niet alleen natuurlijk. Ik moet de scriptschrijvers ook een dikke veer geven." Ferry nam het op tegen De Beentjes van Sint Hildegard en The Christmas Chronicles 2.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Bekijk hier de trailer van de Netflix-kerstfilm De Familie Claus 2

In de categorie Beste Documentaire ging de prijs naar De Kinderen van Ruinerwold van de NPO. Edino en Israel van Dorsten, twee van de vier 'kinderen' die in deze serie hun verhaal deden, kwamen de award in de studio ophalen. "Alles wat er na de documentaire op ons bad is gekomen, zijn mooie dingen", vertelde Edino. Ook vertelde hij dat er volgend jaar, precies een jaar na het winnen van de Gouden Televizier-Ring, een extra aflevering van de serie verschijnt over hoe het nu met de vier oudste kinderen uit de reeks gaat. "Ik denk dat mensen het leuk vinden om te zien hoe het met ons gaat", aldus Edino. De Kinderen van Ruinerwold won van Max Verstappen: Whatever it Takes van Ziggo en Peter R. De Vries: Liever Staande Sterven, Dan Op Je Knieën Leven van Videoland.

Er was ook een prijs voor Chateau Meiland. De realityreeks van SBS6, die online te zien is via Kijk, won in de categorie reality van Down The Road (NPO) en Expeditie Robinson (Videoland). De prijs werd in een eerder opgenomen video aan Martien en Erica Meiland overhandigd door een fan van de serie.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kerstliefhebbers opgelet: déze kerstserie staat nu op Netflix

Voor het eerst werd er dit jaar ook een prijs uitgereikt voor de Beste filmquote aller tijden en die ging naar 'My momma always said life was like a box of chocolates. You never know what you gonna get.' uit de film Forrest Gump uit 1994. Disney+ en Videoland moesten tenslotte hun meerdere erkennen in Netflix, dat voor het tweede jaar op rij de meeste stemmen kreeg in de categorie Beste Streamingdienst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore