Ga naar de inhoud
Entertainment

Olav Mol overdonderd door nieuws nieuwe F1-commentatoren

Olav Mol Beeld © ANP

Olav Mol (59) is overvallen door het nieuws dat hij niet als Formule 1-commentator meegaat naar de nieuwe zender Viaplay. "Dit komt voor ons ook als een donderslag bij heldere hemel", zegt Olav in een eerste reactie tegen het 'AD'.

"Je weet altijd dat die kans bestaat als een nieuwe partij instapt"

Streamingdienst Viaplay, die vanaf januari de uitzendingen van de Formule 1 overneemt van Ziggo, maakte woensdag bekend dat het commentaar bij de races vanaf januari verzorgd wordt door twee nieuwe stemmen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Het betekent dat Olav, die de Formule 1 al zo'n 30 jaar van commentaar voorziet, niet met de sport meeverhuist naar de nieuwe zender. Olav zegt dat hij ook niet in gesprek is geweest met het Scandinavische Viaplay. "Net zoals we nog niet met Ziggo hebben gesproken, omdat we bezig zijn met naar een enorme apotheose toewerken in dit seizoen."

Olav
Lees ook:
Olav Mol vanaf 2022 niet langer vaste commentator Formule 1

Wel zegt Olav tegen de krant dat hij het besluit begrijpt. "Als ze een andere kant op willen, staat ze dat natuurlijk vrij. Je weet altijd dat die kans bestaat als een nieuwe partij instapt. In het verleden gebeurde dat nooit, nu wel. In de sportwereld is dat natuurlijk niet zo vreemd. Daar houd je in je achterhoofd altijd rekening mee."

Fans van de 59-jarige presentator hoeven overigens nog geen afscheid te nemen van in ieder geval de stem van Olav. Met zijn online-radiostation Grand Prix Radio zegt Olav nog voor zeker een jaar de radio-rechten te bezitten en de racesport op die manier nog te kunnen verslaan.

Olav Mol verdwijnt na 30 jaar als vaste commentator F1

01:39
Journaallezer
Lees ook:
Journaallezer Amber Brantsen verlaat NOS voor Viaplay

Afgelopen voorjaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 alleen nog te bekijken via Viaplay. Eerder werd ook bekend dat NOS-presentator Amber Brantsen overstapt naar Viaplay.