Entertainment

Spannend: déze BN'ers doen mee aan Special Forces VIPS

01 december 2021 16:36 Aangepast: 01 december 2021 17:07
Special Forces VIPS Beeld © RTL

Even geen luxe leventje, maar een loodzware militaire opleiding. Twee weken lang hebben tien bekende Nederlanders hun eigen leven verruild voor deze helse training van de Special Forces voor het nieuwe programma bij Videoland: 'Special Forces VIPS'. Onder meer Dave Roelvink (27) en Giel Beelen (44) zijn van de partij.

Deze BN'ers durven het aan: Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives. De mediapersoonlijkheden geven de controle volledig uit handen en gaan mee naar het Oost-Europese land Slovenië voor een keiharde training.

Special Forces VIPS Special Forces VIPS
Special Forces VIPS Special Forces VIPS
Special Forces VIPS Special Forces VIPS
Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Videoland komt in 2022 met eigen versie Expeditie Robinson

In het programma leveren ze letterlijk alles in: hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijve waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten.

Niet gek dus dat Dave Roelvink het avontuur 'het meest intense' noemt dat hij ooit heeft gedaan, zo schrijft de realityster op Instagram.

Volgens Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, wordt in het programma onder meer ingezoomd op het gedrag van de BN'ers als ze onder 'constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast' hebben. "Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hieruit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie."

Special Forces VIPS is gebaseerd op het internationale format SAS Celebrity: Who Dares Wins, dat loopt in onder meer Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rowena in tranen in eerste aflevering Videoland-serie A Star Is Born

Het programma is vanaf 19 december te zien bij Videoland. De eerste aflevering van dit meeslepende avontuur is echter niet alleen bij Videoland te zien, maar gaat ook in première op RTL 4 op zondag 19 december om 21.30 uur.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Aanraders: dit verschijnt er deze herfstmaand op Videoland

Vanaf 5 december gaat er nog een bloedstollend programma van start bij Videoland: De Verraders. Benieuwd welke bekende Nederlanders er aan dit spel vol spanning en bedrog meedoen? In de video hieronder komen alle deelnemers voorbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore