Ga naar de inhoud
Entertainment

Opgelichte Ad is 120.000 euro en een afgebrand huis armer in Zeeman Confronteert

Beeld © RTL

Thijs Zeeman (39) springt op dinsdagavond opnieuw in de bres voor Nederlanders die hulp nodig hebben. Zo draait de aflevering deze keer om de 35-jarige Ad. Nadat het huis van hem en zijn 14-jarige dochter afbrandt, wordt hij voor meer dan een ton opgelicht door een aannemer. Thijs confronteert de man.

"Ik sta op het punt van instorten"

Ad en zijn dochter wonen in een bouwval en tot overmaat van ramp ziet hij het leven soms niet meer zitten. Niet alleen is zijn huis zo goed als onbewoonbaar, ook is hij voor een goede 118.000 euro opgelicht door een aannemer. 

Met de verwachting het ergste gehad te hebben nadat de brand is uitgebroken, gaat Ad in zee met een aannemer. Genoeg personeel heeft hij niet voor de klus om het huis op te knappen, maar hij besluit wel alvast om het dak te slopen.

Belangrijk detail: hij maakt het dak niet dicht, waardoor het water naar binnen gutst zodra de eerste regenbui zich aandient. 

Zeeman
Lees ook:
Zeeman Confronteert: Stalkers heeft bizarre wending

Een nieuwe aannemer, Stef, belooft Ad vervolgens gouden bergen en bovenal een veilig huis. Maar het enige werk dat Stef uitvoert, is het indienen van declaraties. Ad gaat steeds mee in de gladde verhalen van de aannemer, waardoor de teller inmiddels op 118.000 euro aan betaalde rekeningen staat. En het huis? Dat heeft Stef als een bouwval achtergelaten.

Daardoor staat Ad er alleen voor en gebruikt hij al z'n vrije tijd om aan het huis te werken. "Ik sta op het punt van instorten", vertelt Ad huilend. "Ik vraag me af of ik niet binnenkort een hartaanval krijg." Omdat er al een rechtszaak tegen Stef loopt, kan zowel de bank als de verzekeraar niets voor Ad doen, vertelt Thijs.

Thijs staat erop om Stef te confronteren. Niet alleen om de mentale en financiële schade die hij bij Ad heeft aangericht, maar ook om ervoor te zorgen dat andere mensen geen slachtoffer worden. Thijs weet Stef op straat te vinden.

De aannemer is nog steeds een klusser en ontkent in alle toonaarden dat hij Ad heeft opgelicht. Ook krijgt zijn compagnon de schuld, haalt hij er een hartinfarct bij en belooft hij uiteindelijk om het geld terug te storten. Maar of dat ook echt gebeurt...

Op Twitter leven kijkers massaal mee met het aangrijpende verhaal van Ad en zijn dochter. Er is inmiddels ook een crowdfundingsactie op poten gezet om het gezin te helpen (zie hier).

Thijs
Lees ook:
Thijs Zeeman maakt overstap naar RTL

De aflevering van Zeeman Confronteert is terug te kijken bij Videoland. Iedere dinsdag wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden om 20.30 uur op RTL 5.