Entertainment

Politie Bureau Hofstad pakt minderjarige met stroomstootwapen op

30 november 2021 22:00 Aangepast: 01 december 2021 08:23
Bureau Hofstad Beeld © RTL/Videoland

In 'Bureau Hofstad' volgt Ewout Genemans (36) de politie in Den Haag tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. De allerlaatste aflevering van het seizoen is er eentje om niet te vergeten: zo wordt er een minderjarige jongen met een stroomstootwapen opgepakt én is er een man die vanaf zijn balkon in het wilde weg schiet.

"Het is altijd fijn als iedereen hier zonder kleerscheuren vandaan kan lopen"

De aflevering is nog maar net begonnen of er komt al een opmerkelijke melding binnen. Er zou namelijk een minderjarige jongen rondlopen met een stroomstootwapen in de vorm van een tondeuse. En dat jongetje blijkt echt héél jong te zijn. "Hij is zo jong dat hij strafrechtelijk nog niet vervolgd kan worden", vertelt de agent.

Als Ewout samen met de agenten op een groepje jongens afstapt, duurt het niet lang voordat één van hen toegeeft dat hij iets bij zich heeft wat eigenlijk niet mag. Hij geeft zijn stroomstootwapen af aan één van de agenten. "Ik had het van mijn mama gekregen en zij zei dat het van mijn opa was geweest. Het zag er wel mooi uit, dus ik nam het mee", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bureau Hofstad-politie redt bejaarde vrouw en ramt deur open met stormram

De agenten besluiten de jongen mee te nemen en bij zijn ouders verhaal te halen. Daar blijkt al snel dat zijn moeder inderdaad het stroomstootwapen aan haar zoontje heeft gegeven. Het jongetje geeft toe dat hij het wapen mee naar buiten heeft genomen voor het geval hij ruzie met iemand zou krijgen.

"Toen hebben wij uitgelegd: er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar als je ruzie hebt is dit geen goede manier om het op te lossen", aldus één van de agenten. Het jongetje is uiteindelijk doorgestuurd naar Bureau Halt en daarnaast is er ook een melding gemaakt bij Veilig Thuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agenten vertellen 14-jarige jongen het onmogelijke in Bureau Hofstad

Na deze melding komt er al snel weer een verontrustende melding binnen. Er zijn namelijk schoten gelost vanaf een balkon bij een flat tegenover een school. Na onderzoek blijkt dat de schoten zijn gelost vanuit het appartement van iemand die al bekend is bij de politie. De man is vorig jaar op straat aangetroffen met een vuurwapen in zijn broekzak.

Omdat het om een zeer gevaarlijke situatie gaat, moeten er uiteindelijk een arrestatieteam en onderhandelaars aan te passen komen. Zij weten de man al snel op te pakken. De man blijkt onder invloed van alcohol te zijn. Er werden maar liefst vijf vuurwapens in zijn woning gevonden.

Hoewel het niet de eerste keer is dat ze zoiets meemaken, laat één van de agenten weten dat hij toch opgelucht is. "Het is altijd fijn als iedereen hier zonder kleerscheuren vandaan kan lopen." De man blijkt twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf te hebben gekregen en een onvoorwaardelijke taakstraf van 40 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bad trip zorgt voor verrassende wending in Bureau Hofstad

Ewout maakt in Bureau Hofstad geregeld heftige dingen mee. Zo ook in deze aflevering, waar hij getuige is van een zelfmoordpoging in een politiecel: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore