Entertainment

Mariska blikt terug op De Bauers: 'Als ik dat zie, moet ik weer huilen'

30 november 2021 17:46
Frans Bauer en partner Mariska Beeld © ANP

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat het eerste (en meteen laatste) seizoen van 'De Bauers' op televisie te zien was. Mariska Bauer (45) blikt in gesprek met 'LINDA.' terug op de reallifesoap over haar gezin.

"Het was zoals het was, en het is zoals het is"

De populaire soap was slechts één seizoen gegund, maar dat was genoeg om de Gouden Televizier-Ring mee naar Fijnaart te nemen. Niet helemaal verwacht overigens, want Mariska had geen idee dat zoveel mensen zouden kijken naar het wel en wee van De Bauertjes. "We dachten: dit wordt he-le-maal niks. Maar het scoorde mega."

Problemen met de opnames had Mariska destijds niet. De cameraman was een familielid en Mariska was zo druk met haar twee kleine zoons dat ze er geen erg in had dat die camera überhaupt draaide. "En zo moet het ook gaan hè, anders is het geen reality. Ik heb nergens spijt van. Het was zoals het was, en het is zoals het is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frans en Mariska Bauer na dertig jaar nog altijd niet uitgepraat

Mariska is maar wat blij dat ze het beeldmateriaal van haar gezin heeft. Eén fragment in het bijzonder zal ze nooit vergeten. "Als ik dat nu zie, moet ik zo weer huilen. Dat is het moment waarop ik onze zoon Christiaan voor het eerst naar de peuterspeelzaal breng. Dat moment, die muziek eronder… Ja, ik jank zo weer hoor. Het is prachtig dat we die beelden hebben. Echt goud waard."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frans en Mariska Bauer staan stil bij mijlpaal van zoon Lucas

Dat er geen seizoen twee is gekomen, is iets waar Mariska vrede mee heeft. Tijdens de opnames van het eerste seizoen eindigde haar zwangerschap in een miskraam. Iets wat heel heftig was voor het gezin. "Daarnaast werd Frans steeds drukker met zijn carrière en werden de kinderen groter. Toen dachten we: misschien moeten we dit even niet meer doen. Die Televizierring was toen ook de kers op de taart."

Bovendien maakten de Bauers later nog de nodige minuten op televisie door andere programma's te maken. En laten we Mariska's ultrageheime deelname aan The Masked Singer niet vergeten. Zelfs Frans was niet op de hoogte:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore