Entertainment

Robbert Rodenburg over vriendschap Maxime: 'Ik heb haar ontmoet, ja'

30 november 2021 14:45
Beeld © ANP

De anti-moslimuitspraken van Erica Meiland (58) hebben een flink staartje gekregen. Eerder werd bekend dat kaartenmerk Hallmark zijn samenwerking met de familie beëindigt en gisteren trok ook Emma Matras de stekker uit hun deal met Maxime (26). Fawry Not Sawry besloot gisteravond in een livestream aan Monica Geuze (26) en Robbert Rodenburg (23) te vragen wat zij vinden van alle ophef en dat zorgde voor een nogal ongemakkelijk moment voor Robbert, die een tijdlang veelvuldig met Maxime ten tonele verscheen.

"Die uitspraken van Erica bij Jinek vind ik echt afschuwelijk"

De Meilandjes liggen momenteel onder vuur vanwege de uitspraken van Erica Meiland in haar biografie. Ze voelde daarin onder meer de druk om mee te delen dat ze tegen het dragen van hoofddoeken is. "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om", stelt ze in het boek. "Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid." Ook zegt ze dat ze tegen het dragen van boerka’s is en noemt ze vrouwen die een boerka dragen 'pinguïns'. Erica deed deze uitspraken later bij Jinek nog eens dunnetjes over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Domper voor Meilandjes: nóg een bedrijf zet samenwerking stop

Als Fawry aan Monica Geuze vraagt wat ze van de uitspraken vindt, draait ze er niet omheen. "Over Maxime heb ik nog nooit wat gehoord, dus daar kan ik niks over zeggen. Maar die uitspraken van Erica bij Jinek vind ik echt afschuwelijk. Ik snap niet dat je in de tijd waarin we nu leven nog steeds zo over dingen kan denken. Er zijn zoveel mensen om je heen die je nu willen educaten, als je je daar niks van aantrekt dan vind ik je gewoon naïef. Dan vind ik je echt heel dom."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

Wanneer Fawry stelt dat het misschien onwetendheid is, maakt Robbert duidelijk dat hij dat geen excuus vindt. "Er zijn inmiddels duizenden manieren om je over dingen in te lezen. Het is gewoon een beetje dom." Fawry is natuurlijk vervolgens benieuwd hoe het zit met Robberts vriendschap met Maxime. "Maxime is een vriendinnetje van jou toch?" informeert hij.

Robbert reageert er nogal opmerkelijk op: "Maxime en ik hebben elkaar ontmoet toen ik voor SBS naar Chateau Meiland ging en toen hebben we elkaar daar ontmoet, ja." Als Fawry hem vraagt of dat betekent dat ze dan géén vrienden zijn, moet Robbert even nadenken. "Ehh, jawel, maar daar hebben we elkaar ontmoet." Er valt een kleine stilte en vervolgens moet Monica lachen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien Meiland komt op voor 'pispaal' Maxime: 'Allemaal jaloerse mensen'

De gereserveerde antwoorden van Robbert zijn opvallend, want eerder lieten zowel hij als Maxime nog op hun Instagram weten erg dik met elkaar te zijn:

Robbert gaat in hetzelfde filmpje ook nog even in op zijn vriendschap met Anna Nooshin. De twee waren voorheen onafscheidelijk, maar worden de laatste tijd niet meer zo vaak samen gespot. Robbert laat echter weten dat hij Anna vlak voor de Insta Live nog heeft ge-FaceTimed en dat ze gewoon wat minder vaak op zijn socials verschijnt dan voorheen. 

Of Maxime zich wat zal aantrekken van de kritiek is nog maar de vraag. De realityster heeft het momenteel druk met haar baby én haar nieuwste aanwinst: een huis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore