Ga naar de inhoud
Entertainment

Dany pakt daten weer op: 'Eerst voelde het als vreemdgaan'

Dany Beeld © RTL Boulevard

Dani van Velthoven (22), beter bekend als zanger Dany, verloor eerder dit jaar zijn vriend Azad. In gesprek met 'Vriendin' vertelt hij dat hij weer openstaat voor een nieuwe liefde.

"Ik ben wel op een aantal dates geweest, maar daar zat de juiste nog niet tussen"

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Begin dit jaar zagen kijkers van The voice of Holland hoe Dany de winnaar werd van het elfde seizoen. Zijn vriend Azad kwam ook veel in beeld. Slechts een paar maanden later maakte Azad een einde aan zijn leven. Dany durfde na zijn dood twee weken de deur niet uit, maar inmiddels gaat het beter. "Mijn moeder en ik hebben het samen meegemaakt en samen verwerkt, zij heeft me erdoorheen geholpen", vertelt hij in de nieuwste editie van Vriendin. Ook kreeg hij hulp van zijn Voice-coach Anouk; zij regelde dat hij terecht kon bij een psycholoog.

Vriend
Lees ook:
Vriend The Voice-winnaar Dani overleden: 'Hij was mijn soulmate'

In het gesprek vertelt de zanger: "Enkele weken voordat Azad overleed, had ik het uitgemaakt omdat onze relatie voor mij niet meer werkte. Dat heb ik destijds niet aan de grote klok gehangen, want in zijn vriendengroep waren er genoeg mensen die mij de schuld gaven van zijn dood." Hij was bang dat als heel Nederland het zou weten er 'sukkels' zouden zijn die hem nare berichtjes zouden sturen. "Maar ik heb me nooit schuldig gevoeld over zijn dood. We hadden nog steeds contact als vrienden en hebben die dag zelfs nog gebeld."

Anouk
Lees ook:
Anouk betaalt psycholoog voor Voice-winnaar Dani na overlijden vriend

Dany heeft inmiddels het daten weer opgepakt. "Ik ben wel op een aantal dates geweest, maar daar zat de juiste nog niet tussen. Ik denk wel dat ik eraan toe ben." Toch was het daten in het begin nog onwennig. "De eerste dates die ik na zijn overlijden had, voelden alsof ik vreemdging. Nu gelukkig niet meer."

Een aantal maanden geleden spraken we Dany:

The Voice-winnaar Dani kon niet bij uitvaart van zijn overleden vriend zijn

02:06
Bron: RTL Boulevard