Entertainment

Dolph Lundgren werkt aan spin-off van Rocky-films

30 november 2021 09:03 Aangepast: 30 november 2021 12:21

De Zweedse acteur Dolph Lundgren werkt met studio MGM aan plannen voor een spin-off op de hitserie 'Rocky' die gaat over zijn personage Ivan Drago. Dat vertelt de 64-jarige filmster in gesprek met 'The Hollywood Reporter'.

De Russische bokser Drago was een iconische tegenstander van Rocky, die wordt gespeeld door Sylvester Stallone, in het vierde deel in de langlopende reeks. Zijn personage keerde afgelopen jaar terug in Creed II, een spin-off over de zoon van Apollo Creed, de beste vriend van Rocky in de serie. Drago bleek onder meer een zoon te hebben die nu ook bokst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sylvester Stallone moest naar intensive care tijdens filmopnames

"Toen ik in 1985 Drago voor het eerst speelde, heb ik een achtergrondverhaal bij hem bedacht hoe hij door de staat was opgevoed en volledig door de staat werd gecontroleerd", vertelt Lungren. "Hij was geen slecht mens, maar een product van het systeem. Hij was het monster van Frankenstein, en Dr Frankenstein was de Sovjet-Unie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sylvester Stallone toont grijze haren

In Creed II liet Lundgren ook een menselijker kant van Drago zien. Dit smaakte naar méér, erkent de Zweedse ster. "We hadden voor Creed II zelfs een nieuw gevecht tussen hem en Rocky opgenomen. Maar dat heeft de eindmontage niet gehaald, omdat het niets toevoegde aan het verhaal dat we wilden vertellen."

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore