Ga naar de inhoud
Entertainment

Chimène van Oosterhout over derde keer borstkanker: 'Klap op klap'

Chimène van Oosterhout Beeld © ANP

Presentatrice Chimène van Oosterhout (57) - bekend van programma’s als 'Yorin Travel' en 'Life Is Beautiful' - heeft een heftige periode achter de rug: vorig jaar kreeg ze namelijk voor de derde keer de diagnose borstkanker. Precies een jaar later zitten de behandelingen voor de ziekte erop en onlangs kreeg ze gelukkig een goede uitslag. Aan 'De Telegraaf' vertelt ze haar verhaal.

"Het was de meest helse scan die ik ooit gehad heb"

Chemokuren, bestralingen en immunotherapie, dat is in een notendop hoe het afgelopen jaar van Chimène eruit heeft gezien. En ondanks dat er al twee keer eerder borstkanker bij de presentatrice is geconstateerd - op haar 27e en 34e - was de ervaring deze keer intenser dan ooit. "Het was de meest helse scan die ik ooit gehad heb'', zegt Chimène. "Ik heb er al heel wat achter de rug en op de een of andere manier went het wel. Maar deze keer hing het als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd."

Op een gegeven moment werd het traject zelfs zó heftig, dat ze zich genoodzaakt voelde met de behandeling te stoppen. ''Ik moest er 27 en ik heb er uiteindelijk achttien gedaan. De medici stonden niet achter me, maar ik kon die troep niet meer verdragen. Alle drie keer dat ik kanker in mijn lijf had, heb ik dat zelf gevoeld en bij de arts aangekaart.''

Chimène
lees ook:
Chimène van Oosterhout heeft nieuwe liefde

Na een zenuwslopende tijd met veel tegenslagen, ziet de toekomst voor Chimène er nu een stuk rooskleuriger uit. De presentatrice kreeg nog niet zolang geleden namelijk ontzettend fijn nieuws te horen. ''September vorig jaar, toen mijn scan zo slecht was, zei mijn arts meteen al in de gang: 'Chimène, het is foute boel, je moet aan de chemo’s'. Deze keer kreeg ik te horen: 'Ik mag je het goede nieuws brengen dat je een prachtige uitslag hebt'. Als een MRI-scan rood of oranje uitslaat, dan is het bad news, maar bij mij waren er godzijdank alleen maar groene gebiedjes te zien'', aldus de opgeluchte Chimène. 

Chimène
lees ook:
Chimène van Oosterhout wordt zangeres Luv'

De verschrikkelijke ziekte is echter niet het enige dat Chimène door heeft moeten maken. ''Ik krijg gewoon de complete top 5 van stressmomenten voor mijn kiezen. Het naderende verlies van papa, een empty nest sinds zoonlief het huis uit is, geen werk dus geen inkomsten door corona en omstandigheden, een verhuizing. Dan ben ik zelf ook nog eens ziek... dus eigenlijk zijn het er zes'', vertelt ze.

Toch blijft de presentatrice voorzichtig optimistisch: ''Ik ga door, maar niet van harte hoor. Iedereen moet zijn eigen kruis dragen. Bij de een is die wat groter dan de ander, dat weet ik, maar dit is wel klap op klap op klap. Ik ben in elk geval blij dat ik weer een jaartje reservetijd heb. Dát kan ik maar mooi afstrepen.''

Modeontwerper
lees ook:
Modeontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker
Bron: RTL Boulevard