Entertainment

Beatrix verklapt liefde voor papegaaien: 'Ik heb er ook eentje'

26 november 2021 20:09 Aangepast: 26 november 2021 20:10
Beeld © ANP

Prinses Beatrix (83) is op dit moment in Curaçao voor een vierdaags werkbezoek en begon haar eerste dag meteen goed. Ze mocht namelijk een lesje over natuurbehoud volgen met kinderen uit een groep 8-klas en maakte daar kennis met een papegaai en een flamingo. En wat blijkt? Beatrix heeft zelf ook een papegaai.

"Hij kan niet op mijn schouder, want dan bijt ‘ie in mijn oor"

"Ik heb ook een papegaai, met een grijze en rode staart." Het beestje blijkt echter niet altijd even lief te zijn, want volgens Beatrix kan hij niet op haar schouder zitten. "Want dan bijt ‘ie in mijn oor" zo vertelt ze. De papegaai blijkt Lingo te heten, maar hoe het diertje is dat weet ze niet. Beatrix kreeg hem namelijk zo’n twintig jaar geleden. "Het blijft gokken".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André van Duin zou aanvankelijk interview Beatrix doen

Na de les, waarbij vooral werd ingegaan op wat kinderen kunnen doen voor de natuur en flamingo’s in het bijzonder, vroeg Beatrix zich nog iets af. Want hoe weet je nou of een flamingo een mannetje of een vrouwtje is? Na de les mocht Beatrix de kinderen helpen bij het uitzetten van flamingo Oscar. De flamingo is weer helemaal hersteld na verwondingen en mocht daarom weer de natuur in. Het beestje werd vernoemd naar één van de kinderen die het dier hielpen toen het gewond raakte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje trekt veel meer kijkers dan gesprek met prinses Beatrix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore