Entertainment

BN'ers overvallen door vliegverbod zuidelijk Afrika

26 november 2021 13:52 Aangepast: 26 november 2021 17:41
Beeld © ANP

Verschillende bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen Renze Klamer en Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

"Ken je dat verhaal van die cameraploeg die zondag terug zou vliegen uit Namibië?"

"Paar minuutjes voordat Zuid-Afrika op slot ging", schrijft Renze in zijn Instagram Stories bij een foto waarop hij poseert op de Tafelberg bij Kaapstad. Korte tijd later deelt hij het nieuws dat Nederlanders nog wel terug mogen vliegen maar dat er dan wel een quarantaineplicht geldt. "Dat wordt quarantaine", aldus de presentator.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gordon is zaterdagavond tóch bij finale van K2 zoekt K3

Freek Vonk zit, vermoedelijk voor opnames van zijn programma Freeks Wilde Wereld, in Namibië. "Ken je dat verhaal van die cameraploeg die zondag terug zou vliegen uit Namibië?", zo schrijft hij op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek Vonk brengt dierenboek uit voor '18+'

RTL Nieuws-journalist Koen de Regt is op vakantie in Zuid-Afrika. Op Twitter noemt hij de maatregelen 'volstrekte paniekvoetbal'. "Er zijn nog honderden vragen rond deze variant. En in Nederland loop je nu veel meer risico op Covid dan hier. Bovendien: er zijn 90 gevallen in Gauteng (Johannesburg). Als je daarom reizen vanuit Kaapstad verbiedt, is alsof je reizen vanuit Amsterdam verbiedt omdat er een variant in Barcelona gevonden is." Volgens de journalist zou het 'gezien de enorme aantallen besmettingen in de EU' logischer zijn als Zuid-Afrika de grenzen dichthoudt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek Vonks leven volledig op de kop door coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore