Ga naar de inhoud
Entertainment

Henny Vrienten wil niet herinnerd worden als oude beverige man

Henny Vrienten Beeld © ANP

Zanger Henny Vrienten vindt het lastig om het beeld dat het grote publiek van hem heeft vast te houden. Dat vertelt de 73-jarige voorman van Doe Maar in een uitzending van het programma 'Tijd Genoeg' van RTV Oost die deze week online is geplaatst. Het gesprek werd opgenomen eind september, vlak voordat de afscheidstournee werd gecanceld omdat Henny ziek is.

"Ik vind ouder worden om heel veel redenen heel leuk", vertelt Henny. "Ik heb meer overzicht en ik geniet meer van dingen die ik twintig, dertig jaar heb veronachtzaamd, zoals de natuur." Hij merkt op dat de dagen sneller lijken te gaan naarmate hij ouder wordt. "En je herinnert je minder van wat je in de week hebt gedaan."

Doe
Lees ook:
Doe Maar cancelt afscheidstournee vanwege ziekte Henny Vrienten

De zanger vindt het vooral lastig om naarmate de jaren vorderen het beeld dat mensen van hem hebben te conserveren: "Ik wil niet als een oude beverige man zitten terwijl mensen iets heel anders van mij op hun netvlies hebben."

Henny heeft er spijt van dat hij een aantal mensen die recent overleden niet meer heeft opgezocht, zoals zijn collega Thé Lau. "Die was ziek, en ik dacht: dat komt wel, dat komt wel. En toen was het te laat. Ik wilde mij niet opdringen, ik hoorde niet bij de inner circle. Van dat verzuim heb ik best veel last."

Henny
Lees ook:
Henny Vrienten: We waren watjes

Het Doe Maar-icoon reflecteert in het gesprek ook op de vraag of er een hemel en een hel zijn: "Ik persoonlijk voel meer voor de hel." Verder belooft hij nooit te stoppen met het componeren van muziek, zolang hij leeft. "Maar met performen stop ik wel, na deze aankomende tournee van Doe Maar."