Ga naar de inhoud
Entertainment

Saved By The Bell-cast eert overleden Screech in nieuw seizoen reboot

Mario Lopez, Tiffani Thiessen, Mark-Paul Gosselaar, Dustin Diamond in 'Saved By The Bell' Beeld © Peacock/Getty Images

Het tweede seizoen van de 'Saved By The Bell'-reboot is in première gegaan in de Verenigde Staten. Sinds het eerste seizoen heeft de cast afscheid moeten nemen van hun collega Dustin Diamond, die afgelopen februari op 44-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker. De acteur wordt in de nieuwe reeks geëerd door zijn voormalige medespelers.

"Beetje vreemd, maar geweldig"

Het is de eerste keer dat de volledige cast weer bij elkaar komt, speciaal voor Dustin. Zo waren Mark-Paul Gosselaar, Elizabeth Berkley, Tiffani Thiessen, Mario Lopez en Lark Voorhies voor het eerst weer in één ruimte. Hoewel Dustins afwezigheid niet meteen besproken wordt, blijft die ook niet onopgemerkt. De aflevering draait om hoe jongeren tegenwoordig beter om kunnen gaan met verdriet en hen laten begrijpen hoe ze dit moeten aanpakken; namelijk samen. 

Saved
Lees ook:
Saved By The Bell-ster Dustin Diamond (44) overleden

Aan het einde van de aflevering zit de vriendengroep samen in The Max, hun vertrouwde diner. Hier blijkt dat er een nieuw hapje op het menu staat: Screech's Spaghetti Burger. Dat is een ode aan een oude Saved By The Bell-aflevering, waarin Screech spaghettisaus maakt waar de hele school fan van is. Wanneer A.C. Slater (Mario Lopez) een hap neemt van de burger, omschrijft 'ie 'm als 'beetje vreemd maar geweldig'. "Net als Screech zelf", voegen zijn collega's toe. Vervolgens halen ze nog meer oude herinneringen aan hem op. 

Saved
Lees ook:
Saved By The Bell-acteurs reageren op overlijden Dustin Diamond

Ook Screech's robot Kevin maakt een rentree wanneer hij de burgers naar de tafel komt brengen. De robot wordt geprezen om z'n goede looks, zoveel jaren later. "Dankjewel, ik heb wat werk laten doen", reageert Kevin. "Wie niet?" reageert Kelly (Tiffani Thiessen) grappend. Uiteindelijk proost de hele vriendengroep op hun verloren vriend, al wordt niet duidelijk hoe het personage Screech is overleden. De aflevering eindigt met een compilatie aan filmpjes van Dustins tijd in de originele serie. 

Saved By The Bell is bij lange na niet de enige klassieker die uit het slop is getrokken. Ook Dexter kreeg een revival. Je ziet er alles over in de video hieronder: 

'Dexter-revival zó heftig dat het internet gaat ontploffen'

03:37