Entertainment

Telefoon Yusuf Çelik roodgloeiend na aflevering Undercover

24 november 2021 19:26 Aangepast: 24 november 2021 19:39
Frank Lammers in Undercover Beeld © Netfix

Fans kunnen sinds zondag weer genieten van een gloednieuw seizoen van de Netflix-hit 'Undercover'. Maar of de fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA in Tilburg, Yusuf Çelik, daar ook zo blij mee is, is de vraag. Zijn telefoon staat namelijk roodgloeiend nadat het personage Yusuf Çelik in de serie in koelen bloede iemand doodschiet.

''Ik dacht daarop vooral: wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?''

Yusuf wist niet wat hem overkwam toen zondagavond de eerste berichtjes op zijn telefoon binnenstroomden. 'Wat heb jij uitgespookt', luiden de appjes. De fractievoorzitter was zich van geen kwaad bewust: ''Ik dacht daarop vooral: wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?'', vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Gelukkig kwam Yusuf er al snel achter dat het om een actie van een personage uit het nieuwe seizoen Undercover ging, die toevallig precies dezelfde naam draagt. En wat voor een actie: de drugscrimineel Yusuf Çelik schiet een Belgische undercoveragent zonder blikken of blozen dood.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Tom Waes gesloopt na heftige opnameperiode Undercover

Verbaasd over de naamkeuze is de fractievoorzitter niet: ''Yusuf Çelik is wel een populaire naam. De achternaam is wel een beetje het Janssen van Turkije.'' Hij vervolgt: ''Maar het blijft wel raar als je je naam zo hoort vallen. En dat ook nog eens in het gebied waar we zoveel praten over de aanpak van ondermijnende criminaliteit.''

Gelukkig kan Yusuf zelf de grap er wel van in zien. 'Beste burgemeester, helaas moet ik me vanwege een 'werkbezoek' in de regio afmelden voor de bijeenkomst’, reageert hij gevat op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Frank Lammers over derde seizoen Undercover: 'Flinke plottwist'

Onlangs sprak RTL Boulevard nog met de twee andere hoofdrolspelers van het derde seizoen: Tom Waes en Nazmiye Oral. Dat zie je in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore