Entertainment

NPO knoeit met optreden Adele: 'Dit verschil is te groot'

24 november 2021 11:19 Aangepast: 24 november 2021 16:28
Adele Beeld © Getty Images

Op NPO 3 was gisteren hét interview te zien dat Adele (33) gaf aan Oprah Winfrey (67). En dat niet alleen: het gesprek tussen de twee wereldsterren trok bijna 800.000 kijkers. Er was één oplettende kijker die een behoorlijk kritische kanttekening plaatste bij de uitzending van de NPO, waar duidelijk mee geknoeid is.

"Kunnen jullie dit uitleggen?"

De kijker deelt namelijk een video waarop twee versies van het interview (en het optreden van Adele) te zien zijn. De ene versie laat zien hoe het gesprek tussen Adele en Oprah in Amerika is uitgezonden. De ándere versie is gisteren door de NPO uitgezonden. De laatste versie (links in de video hieronder) is duidelijk versneld afgespeeld. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nieuwe album Adele verbreekt nu al records

'Kunnen jullie dit uitleggen?' vraagt de kritische kijker aan NTR, de omroep die het interview uitzond. 'Ik snap dat de show met vijf procent versnellen jullie vier minuten zendtijd kost, maar dit verschil is te groot... Zonde.'

NTR heeft inmiddels aan ons laten weten: 'Wij moesten werken met de file die is aangeleverd door de Amerikaanse producent. Deze is 4 minuten korter dan het origineel. Dit heeft een technische oorzaak. De producent heeft de originele film-file van 24 frames per seconde omgezet naar een videofile van 25 frames per seconde (de Europese standaard). Zij hebben hierbij gekozen voor de speed up conversie, waarbij steeds 1 frame van de volgende seconde wordt gepakt. Resultaat is een iets versnelde versie.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Paul de Leeuw over hereniging met Adele: 'Ze herkende me'

Wie óók een interview mocht doen met Adele, is Hollands trots Paul de Leeuw. De presentator moest het wel aanzienlijk korter houden dan Oprah. Dat neemt niet weg dat Paul niet nerveus was om Adele, met wie hij al jarenlang bevriend is, te interviewen. In de video hieronder vertelde de doorgewinterde tv-presentator daarover.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore