Entertainment

Bureau Hofstad-politie redt bejaarde vrouw en ramt deur open met stormram

24 november 2021 10:50
Beeld © ANP

In 'Bureau Hofstad' volgt Ewout Genemans (36) de politie in Den Haag met hun dagelijkse werkzaamheden. Dat varieert van klopjachten op vluchtende criminelen tot wat 'kleinere zaken'. In de aflevering van dinsdag redde de politie een 92-jarige vrouw die gevallen was in haar huis. Niemand had de sleutel, dus werd de deur open geramd.

"Er was even geen andere optie"

Omdat er niemand in de buurt is met een sleutel, moet de deur van het huis er uiteindelijk uit. Aanvankelijk wordt nog geprobeerd om de familie van de vrouw te contacteren, maar omdat die geen gehoor geven wordt de deur eruit geramd met een stormram.

De thuiszorg van de vrouw belt vervolgens de politie om te helpen. Eerst spreekt de agente met de vrouw, die aangeeft gevallen te zijn en niet bij de deur te kunnen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Agenten vertellen 14-jarige jongen het onmogelijke in Bureau Hofstad

Omdat de vrouw aanspreekbaar is, wordt ervan uitgegaan dat de vrouw niet in nood is. Daarom zoekt de politie eerst contact met de familie, voor ze besluiten de deur open te breken. Uiteindelijk wordt dat toch gedaan, met een stormram.

Nadat de deur open is gebroken, blijkt dat de vrouw net achter de deur ligt. "Er was even geen andere optie om naar binnen te komen", vertelt de agente. "Ze heeft wel flink pijn aan haar hand", gaat ze verder. De vrouw wordt later nog behandeld aan haar verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Diep respect voor agenten na coronademonstratie in Bureau Hofstad

Bureau Hofstad zie je iedere dinsdag om 20:30 uur op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore