Entertainment

Joost Vullings niet kritisch op Hoofdpiet tijdens persconferentie

19 november 2021 18:30 Aangepast: 19 november 2021 19:15
Sinterklaasjournaal Beeld © Sinterklaasjournaal NTR/NPO 19-11-2021

'EenVandaag'-journalist Joost Vullings (51) mocht vrijdagavond als enige journalist, naast het 'Sinterklaasjournaal' zelf, een vraag stellen na afloop van de persconferentie van de Hoofdpiet. Die vertelde in het 'Sinterklaasjournaal' op NPO 3 dat er nieuwe cadeautjes besteld moeten worden, omdat de deur van de pakjeskamer niet meer opengaat.

De Hoofdpiet roept daarom kinderen op om minder vaak hun schoen te zetten. Ouderen krijgen voorrang, zo zegt hij, met een knipoog naar de coronapersconferenties. Kinderen ervaren minder problemen als ze minder cadeautjes krijgen, omdat die "hun hele leven nog hun schoen kunnen zetten".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is Sinterklaas wel gevaccineerd? Dieuwertje Blok geeft antwoord

Na de vragen van het Sinterklaasjournaal zelf is het de beurt aan de journalist. Erg kritisch is hij echter niet. Hij is slechts benieuwd of het met zijn wens, een paar warme handschoenen, wel goedkomt. De Hoofdpiet gaat daar niet op in.

De Hoofdpiet heeft voor alle kijkers nog wel wat tips om het sinterklaasfeest alsnog leuk te houden in deze moeilijke tijden. "Het vangen van pepernoten, het zwaaien naar Sinterklaas op veilige afstand en het zingen van de welbekende sinterklaasliedjes".

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Bijzondere beelden Peter R. en Royce in nieuwe Sinterklaasfilm

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore