Entertainment

Nieuw album Adele nu uit: 'Muziek is mijn therapie'

19 november 2021 03:30 Aangepast: 19 november 2021 11:18
Adele Beeld © Getty Images

Vijf jaar lang hebben fans erop moeten wachten, maar vrijdag is daar dan eindelijk het langverwachte vierde album van Adele (33). De plaat met de naam '30' belooft een kijkje in de ziel van de zangeres te geven. De Britse spreekt zelf van haar 'meest persoonlijke en gevoelige' album ooit.

"Muziek is mijn therapie"

Een groot thema van de plaat is haar scheiding van Simon Konecki in 2019. Haar gevoelens over de breuk en de impact op hun zoon beschrijft de 33-jarige Adele zo gedetailleerd dat ze door de persoonlijke teksten zelfs heeft getwijfeld of ze het album wel moest uitbrengen. "Muziek is mijn therapie. Ik ga nooit de studio in met het idee: ik heb een nieuwe hit nodig. Zo gaat dat niet bij mij", zei de zangeres eerder deze week in de Apple Music-podcast van Zane Lowe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paul de Leeuw over hereniging met Adele: 'Ze herkende me'

Hoewel het niet de intentie is van Adele, heeft 30 haar al een hit opgeleverd. De eerste single 'Easy On Me', die op 15 oktober uitkwam, voerde wereldwijd de hitlijsten aan. In Nederland stond het nummer twee weken bovenaan de Single Top 100.

Volgens muziekrecensenten komen daar nog wel meer knallers bij. Onder meer het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Rolling Stone mocht het album, dat net als zijn drie voorgangers is vernoemd naar de leeftijd die de zangeres tijdens de opnames had, deze week alvast horen en sprak van Adele's "krachtigste" album tot nu toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lovende eerste reacties op plaat Adele: 'Dichterbij pijn kom je niet'

Kijkend naar de hitlijstgeschiedenis van de zangeres, dan is het aannemelijk dat de zangeres volgende week met 30 de albumlijsten zal aanvoeren. Ook haar vorige albums 19, 21 en 25 scoorden in tientallen landen - waaronder Nederland - een eerste plek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore