Ga naar de inhoud
Entertainment

3FM werkt aan 'verschillende scenario's' voor Serious Request

NPO 3FM praat alvast over andere vormen voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. De radiozender maakte begin deze maand bekend dat het Glazen Huis na drie jaar afwezigheid weer wordt opgebouwd, maar vanwege de huidige coronasituatie worden "verschillende scenario's" uitgewerkt. Zo laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP.

"Met 3FM Serious Request gaan we voor het hoogst haalbare, uiteraard nemen we hierbij de maatregelen die op dat moment gelden in acht", aldus de zegsman. Over de verschillende scenario's die op tafel liggen, kan hij nog niets zeggen. "Het is te vroeg om daar nu op in te gaan."

Het plan is vooralsnog dat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december in Amersfoort komt te staan. Dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen draaien 24 uur per dag plaatjes om geld in te zamelen voor het Wereld Natuur Fonds. Tijdens vorige edities stond het huis middenin in de stad en gingen duizenden luisteraars erheen om een kijkje te nemen.

Bij de laatste editie in 2017 werd 5 miljoen opgehaald voor het goede doel. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro ging. Het Glazen Huis werd opgevolgd door The Lifeline, waarbij dj's acties door het land opzochten. Vorig jaar werd tijdens Serious Request 1,6 miljoen euro opgehaald.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over