Entertainment

Prince Charming Chris let in zoektocht niet op uiterlijke kenmerken

17 november 2021 12:10 Aangepast: 17 november 2021 12:34
Beeld © Jasper Suyk

Chris Berendse (28) is vanaf 24 november te zien als 'Prince Charming' bij Videoland. De Limburger gaat op zoek naar de liefde. In gesprek met 'Grazia' vertelt hij over zijn zoektocht.

"Wat voor gevoel geef jij mij en wat voor gevoel kan ik jou geven?"

Veel mensen die Chris zien, vragen zich in eerste instantie misschien af waarom hij in hemelsnaam mee moet doen aan een datingprogramma. Want aandacht, die krijgt hij toch genoeg? "Er zit een groot verschil tussen aandacht krijgen en de stap om echt serieus met iemand te daten en te onderzoeken of er een mogelijke relatie in zit", zegt hij daarover.

Toen de vorige relatie van Chris op de klippen liep, vond hij het lastig om te accepteren dat het niet werkte tussen hem en zijn ex. "Ik ben daarna in mijn eentje aan de slag gegaan met een relatietherapeut om een aantal patronen te doorbreken, zoals mijn moeite met kwetsbaarheid tonen. Op een gegeven stond ik voor de spiegel en dacht ik: ik ben nu echt klaar om de liefde van mijn leven tegen te komen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Deze 12 mannen proberen Chris te veroveren in Prince Charming

Chris heeft in zijn zoektocht naar zijn droomman bewust niet gelet op uiterlijke kenmerken. Hij is juist op zoek gegaan naar de connectie die hij met de andere mannen had. "Wat voor gevoel geef jij mij en wat voor gevoel kan ik jou geven? Kijken wat voor mens ik voor me had staan in plaats van: wat zie je er goed uit en heb je een mooi lichaam. Ik weet inmiddels ook goed wat ik níet wil: iemand die pessimistisch in het leven staat, onverzorgd is en niet sportief."

Zijn deelname aan Prince Charming ziet Chris als een mooie kans om een bijdrage te leveren aan de queer community. "En de zichtbaarheid van de homoseksuele gemeenschap. Het programma is zo mooi en romantisch, en ik denk dat Marvin vorig jaar wel heeft laten zien dat het serieuze liefde kan opleveren."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Robbert Rodenburg presenteert aftertalk Prince Charming

Uiteraard deelt Chris zijn avontuur met twaalf mannen die voor zijn hart gaan strijden. In de video hieronder zie je hoe hun eerste ontmoeting eraan toeging.

Het tweede seizoen van Prince Charming zie je vanaf 24 november bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore