Entertainment

Lovende eerste reacties op plaat Adele: 'Dichterbij pijn kom je niet'

17 november 2021 10:42 Aangepast: 17 november 2021 13:22
Adele Beeld © Getty Images

De internationale pers is vrijwel unaniem lovend over '30', het langverwachte nieuwe album van Adele dat vrijdag uitkomt. Veel kranten en muziektijdschriften, die woensdag hun review online mochten zetten, geven de plaat de maximale score.

"Je oren staan in rechtstreeks contact met de grond van haar hart''

Volgens Rolling Stone klonk Adele nog niet eerder zo goed. Het blad noemt 30, waarop de zangeres onder meer haar scheiding bezingt, haar "krachtigste" album tot nu toe. The Independent stipt aan dat Adele buitengewoon openhartig is en dat de plaat ook enkele optimistische liefdesliedjes kent, in tegenstelling tot haar eerdere albums waar de droevige liedjes zo de overhand hadden dat het "vermoeiend" werd.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Concertspecial Adele wordt ook in Nederland uitgezonden

In Nederland zijn ook de recensenten van het AD en De Telegraaf positief. Volgens het AD klinkt de "wanhoop" van Adele door de speakers heen. "Je oren staan in rechtstreeks contact met de grond van haar hart. Dichter bij Adele’s pijn kom je niet."

De Telegraaf vindt het knap dat Adele niet teleurstelt. "Dat op zich is al knap gezien de wereldwijde focus op haar persoon. Met een stem als die van haar is het ergens zaak maar gewoon te gaan zingen, waarover is niet eens het belangrijkste. Maar dat het hier over échte pijn, over écht verdriet gaat, maakt opgeteld bij de moeilijke muzikale verrassingen het verschil tussen een goede plaat en een geweldige."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Déze spraakmakende onthullingen deed Adele tegenover Oprah Winfrey

30 is Adeles vierde studioalbum en de eerste sinds 25 uit 2015. De eerste single 'Easy On Me' kwam vorige maand al uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore