Ga naar de inhoud
Entertainment

Quentin Tarantino aangeklaagd voor verkopen scènes Pulp Fiction

Beeld © ANP

Quentin Tarantino (58) heeft een proces aan zijn broek hangen. De regisseur wordt aangeklaagd door filmstudio Miramax voor het plan om niet gebruikte scènes uit zijn meesterwerk Pulp Fiction als non-fungible tokens, NFT's, te gaan verkopen.

Dat meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

"Zijn gedrag heeft Miramax gedwongen om deze zaak te starten tegen een van de meest gewaardeerde makers waar we mee hebben samengewerkt", zo stelt de studio in een verklaring. "Maar wij moeten dit doen om beelden die contractueel en intellectueel van de studio zijn te beschermen en te bewaken." Volgens de studio heeft Quentin het recht niet de scènes te verkopen omdat ze deel uitmaken van de catalogus van de studio.

Quentin
Lees ook:
Quentin Tarantino wilde meer doen tegen Harvey Weinstein

Quentin kondigde recent aan de beelden samen met handgeschreven stukken uit het script en audiocommentaar aan te bieden als non-fungible token, een niet-inwisselbaar digitaal bestand dat als uniek bewijs geldt voor eigendom van digitale kunst. De prijzen van NFT's kunnen in de miljoenen lopen, maar het is niet duidelijk op welke bedragen de regisseur hoopt.

Quentin
Lees ook:
Quentin Tarantino voor het eerst vader geworden

In een persverklaring gaf de maker van de film aan de NFT's te zien als 'een nieuwe mogelijkheid om fans en artiesten met elkaar te verbinden'. Pulp Fiction, met onder andere John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman, kwam in 1994 uit en was een groot succes. De film won de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

Tarantino
Lees ook:
Tarantino verkoopt nooit vertoonde scènes Pulp Fiction als NFT's