Entertainment

Peter Gillis ondanks doodsbedreigingen 'voor niemand bang'

16 november 2021 08:29
Beeld © HLF8 aflevering 15-11-2021

De brute overval op zijn zoon Mark, de doodsbedreigingen en ook nog een dodenlijst: je zou denken dat Peter Gillis (59) continu over zijn schouder kijkt door de recente gebeurtenissen. Toch vertelt hij in gesprek met Johnny de Mol (42) in 'HLF8' dat hij voor niemand bang is.

"Dan krijg je allemaal bedreigingen, maar dit had ik nooit verwacht"

De beveiliging is sinds de overval flink aangescherpt, maar Peter laat zich er niet onder krijgen. Dat hij op een dodenlijst staat zoals hij in zijn boek schrijft, snap hij niet. "We hebben weleens gezeik op het park en dan moet er iemand uitgezet worden, maar dan gedragen ze zich niet. Dan krijg je allemaal bedreigingen, maar dit had ik nooit verwacht", vertelt hij aan Johnny. 

Na het nieuws over de dodenlijst bleef Peter een maand binnen. "Toen viel de eerste nacht de stroom uit. Ik naar buiten, want ik ben natuurlijk voor niemand bang. Er was niets te vinden: er zat kortsluiting in de straatverlichting."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter Gillis woedend om uitlekken foto mishandelde zoon

De familie Gillis wordt al een tijd beveiligd. Ook Mark, behalve op het moment dat hij het misschien wel het hardst nodig heeft. Hij zit aan tafel bij Johnny om nog eens te vertellen over de traumatische gebeurtenis. "Ik werd 's nachts om 02.45 uur verrast door drie mannen die mij overvielen. Ik was net klaar met werken en had wel een beveiliger bij me, maar die had ik naar geluidsoverlast gestuurd. Ik dacht: alleen naar huis gaan kan geen kwaad." 

Mark kan zich het moment nog helder voor de geest halen. "Het is niet prettig. In totaal heeft de overval een half uur geduurd." De realityster vertelt verder dat het gelukkig iets beter met hem gaat, maar dat hij de eerste nachten behoorlijk slecht heeft geslapen. Ook 's avonds naar buiten gaan is 'best lastig'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mishandelde Mark Gillis weer op tv: 'Ben er goed vanaf gekomen'

In onderstaande video vertelt de Massa is Kassa-ster meer over de dreigingen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore