Ga naar de inhoud
Entertainment

Eddy Zoëy: 'Mars-verhaal van Britt Dekker is een roddel'

Beeld © ANP

Eddy Zoëy (54), oud-presentator van 'Expeditie Robinson', zegt dat er "geen moer" waar is van het verhaal dat Britt Dekker (29) vrijdag vertelde. Volgens Eddy is het een roddel dat een cameraman kandidaten een Mars-reep aanbood in ruil voor seksuele gunsten.

 "We hebben het bij de producent gecheckt en het verhaal is zowel bij hen als bij ons totaal onbekend"

"Ik heb dat programma drie jaar lang gepresenteerd, en dat is lang geleden lieve kijker, en toen waren die roddels er al", zei de presentator, die het RTL-programma van 2009 tot en met 2011 presenteerde, maandagavond in RTL Boulevard.

Eddy zegt dat het verhaal "grappend" is begonnen. "Er waren van die koelboxen en daar zat eten in en die camera- en geluidsmensen zeiden altijd: als wij weglopen dan zijn die koelboxen leeg. En dus is er wel eens geouwehoerd over dat soort dingen: over misschien moet je dit of misschien moet je dit", blikt hij terug. "Er is geen moer van waar."

RTL
Lees ook:
RTL reageert op Mars-verhaal Britt Dekker

Britt baseerde haar claim vrijdag in het NPO 3-programma Media Inside op een goede vriend die had meegedaan met het programma. Meerdere BN'ers zeiden vervolgens op sociale media dat dit verhaal al jaren rondzingt.

RTL liet maandag in een reactie het volgende weten: "We hebben het bij de producent gecheckt en het verhaal is zowel bij hen als bij ons totaal onbekend", aldus de zegsvrouw van RTL. "Maar als iemand van de kandidaten ooit zoiets heeft meegemaakt, vragen wij diegene zich te melden. Wij hebben hier uitgebreide protocollen voor en zullen er dan zeker werk van maken."

Veel
Lees ook:
Veel plottwists in spannende Expeditie Robinson: 'Goed gespeeld'