Ga naar de inhoud
Eerbetoon

Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries in ziekenhuis

Peter R. de Vries zou gisteren 65 zijn geworden. Beeld © ANP

Astrid Holleeder heeft Peter R. de Vries nog in het ziekenhuis bezocht na de aanslag op zijn leven in juli. De zus van Willem Holleeder vertelde dat gisteren in een interview met RTL Boulevard, ter gelegenheid van wat de 65ste verjaardag van De Vries had moeten zijn.

Voor haar veiligheid leeft Astrid Holleeder in volledige anonimiteit en afzondering. In het gesprek vertelde ze onder meer over de vriendschap die ontstond tussen haar en de misdaadjournalist na de liquidatie van haar zwager Cor van Hout, de man van zus Sonja Holleeder.

Bekijk hier het interview van RTL Boulevard met Astrid Holleeder:

23:46
Het volledige gesprek met de bestsellerauteur is te zien op Videoland.

Van Hout was net als Willem Holleeder een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken. Na de moord op Van Hout zorgde De Vries voor diens zoon en dochter. Door de jaren heen werd de band tussen de zussen en De Vries steeds hechter. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ze met zijn hulp naar de politie stapten om over hun criminele broer te getuigen.

Ben jij veilig?

Op de avond van de moordaanslag op De Vries was Astrid als een van de eersten op de hoogte, zei ze. "We hadden de gewoonte om elkaar altijd te bellen als er iets was. Ben jij veilig? Ik was die avond alleen en ik kreeg het telefoontje. Ik meen dat het mijn neefje was. Dat er iemand was neergeschoten in de Leidsestraat." Van haar beveiliger hoorde ze dat het De Vries was.

Astrid Holleeder kon haar vriend nog opzoeken in het ziekenhuis, ondanks haar beperkte vrijheid. "We hebben geluk gehad dat we Peter nog hebben mogen zien in het ziekenhuis."

Astrid
Lees ook:
Astrid en Sonja vrezen wraak van Holleeder na veroordeling